FOA frygter flere fejl på hospitalerne

Der skal fyres personale på hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Det vil gå ud over patienterne, siger fagforeningen FOA.

Massefyringer på hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland vil gå ud over patienterne.

Sådan lyden advarslen fra fagforeningen FOA, der beskylder politikerne for løftebrud, efter at det i sidste uge blev meldt ud, at de to regioner skal skære i personalet på grund af besparelser.

Sektorformand Karen Stæhr kalder det en hidtidig "uset grad af politisk ansvarsforflygtigelse".

- De danske politikere - både dem der sidder i regeringen og i regionerne - har alle et ansvar for disse besparelser. Men i stedet for at skaffe de nødvendige penge til hospitalerne stimler de sammen om håndvasken, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun undrer sig over, at fyringerne kommer efter, at medarbejderne på hospitalerne har knoklet for at løfte den opgave, "som regeringen i skåltaler lover borgerne om et hospitalsvæsen i verdensklasse og et hospitalsvæsen med behandlingsgaranti".

- Det er helt urimeligt, at medarbejdere som tak for en stor indsats, hvor de har behandlet langt flere patienter end forudsat, nu takkes med en fyreseddel, siger Karen Stæhr.

Hun tvivler på, at medarbejderne igen vil stille op til politikernes krav om hurtig og effektiv behandling og behandlingsgarantier til borgerne.

- Kræftpakker, hjertepakker, kontaktpersonsystem og tiden til omsorg for den enkelte patient vil drukne i stress og dårligt arbejdsmiljø hos de ansatte. Fejl og utilsigtede hændelser kan risikere at blive endnu en konsekvens. Kan vi være det bekendt, spørger hun.

/ritzau/

2010-01-11T11:20:37+0100

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere