Flytteplan forbigår Nordsjælland

Nordsjælland har langt færre statslige arbejdspladser end både Nord- og Sønderjylland, lyder det fra venstreborgmester i Gribskov, Kim Vallentin, der kritiserer regeringens flytteudspil.

Regeringen offentliggjorde torsdag en storstilet plan for flytning af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. Men regeringen har glemt noget, mener Gribskovs borgmester.

- Kig på det her igen - noget er glemt. Det nordlige Sjælland er også en del af provinsen og har også brug for den vækst, som statslige arbejdspladser kan være med til at trække. Desværre ser det ud til, at byer som Gilleleje, Helsingør, Hundested, Frederiksværk og Helsinge for regeringen er synonymer med København, siger Kim Valentin.

Ifølge borgmesteren har Sønderjylland og Nordjylland hver over 18.000 statslige arbejdspladser, mens Nordsjælland kun har cirka 7500.

- Med planen har man desværre ikke haft øje for, at provinsen også omfatter det nordlige Sjælland. Denne landsdel har langt færre statslige job end de landsdele, som traditionelt fører sig frem med beklagelser over at være forbigået, siger Kim Vallentin.

Gribskov Kommune har alene siden 2008 mistet 61 statslige arbejdspladser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere