Far varetægtsfængslet i 24 dage

To små piger blev stukket "adskillige gange" af deres far på Rigshospitalet, siger anklager i retsmøde.

Foto: Lorry

To piger på fire år blev stukket med en kokkekniv, da de søndag eftermiddag blev såret på Rigshospitalets patienthospital. Det er kommet frem i grundlovsforhøret i Dommervagten i København. Her har anklageren, senioranklager Erik Hjelm, sigtet tvillingernes far for forsøg på manddrab.

Læs også: Far skal afhøres om angrebet på døtre

Pigerne blev stukket "adskillige gange", fremgår det af sigtelsen, som også oplyser, at børnene blev tilføjet "betydelig skade."

Den 58-årige mand var ikke selv til stede i retsmødet. Han ligger i respirator på Rigshospitalet, fordi han stak sig selv i maven med kokkekniven.

Mandens forsvarer siger, at faren foreløbig nægter sig skyldig. Men forsvareren har endnu ikke talt med sin klient.

Dommeren besluttede at lukke dørene til retsmødet, fordi familien kan blive udsat for unødig krænkelse, hvis offentligheden får kendskab til sagens detaljer.

Retsmødet endte med, at tvillingpigernes far blev varetægtsfængslet i 24 dage. Han skal for en dommer igen, så snart lægerne giver grønt lys til, at han kan møde op i retten.

Ifølge politiets seneste oplysninger er begge piger lagt i respirator, og deres tilstand betegnes som stabil.

I Københavns Politis døgnrapport hedder det, at faren er psykisk syg.

Angrebet foregik på Rigshospitalets Ronald McDonald Hus, hvor familier kan opholde sig under behandling af børn. Den ene pige er syg.

Politiet fik meldingen klokken 13.29. Faren havde låst sig inde på et værelse med tvillingerne, og moren havde taget flugten. I telefonen alarmerede hun politiet om, at han havde truet med en kniv. Kortvarigt åbnede manden døren til værelset klokken 13.42, men hurtigt smækkede han i igen. Fire minutter senere sprang han ud ad vinduet til værelset. Derefter sparkede betjente døren ind til værelset op og fandt de to piger alvorligt såret.

Ifølge Ekstra Bladet havde børnenes mor sagt, at hun ville forlade den 58-årige mand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik