Fanger: Vagterne stjæler vores mad

Klage over madtyve får Københavns Fængsler til at indskærpe, at vagterne ikke må spise fangernes mad.

Foto: TV2/Lorry

Københavns Fængsler indskærper nu overfor vagterne, at de skal holde fingrene fra fangernes mad.

Det sker efter, at talsmandsgruppen på Vestre og Blegdamsvejens Fængsler har klaget til både Folketingets ombudsmand og retsudvalget over, at de ansatte angiveligt spiser af indsattes mad, både frokost, middagsmad og aftensmad.

I et svarbrev henviser fængselsinspektør, Peter Vesterheden, imidlertid til, at det er svært at efterprøve anklagerne, men at det selvfølgelig ikke må ske.

- Jeg vil nu igen klart indskærpe, at ansatte ikke må spise af maden til indsatte, uanset om det er kød, kartofler, frugt, dessert eller andet, og at det kan være en tjenesteforseelse at gøre det, skriver Peter Vesterheden og fortsætter:

- Jeg vil samtidig indskærpe, at man skal vaske hænder, inden man er i direkte kontakt med mad.

Til gengæld kan fængselsinspektøren ikke efterkomme fangernes ønske om at få mere kød.

- Fængslet kan af økonomiske årsager dog ikke fordoble kødrationen, men må henvise til, at der kan tages så mange kartofler, pasta mm, som man ønsker.

- Der vil derfor naturligt være indsatte, som er grundlæggende utilfredse med balancen mellem kød og tilbehør, men fængslet er altså ret bundet af økonomi og overordnede instrukser.

- Direktoratets madplaner er dog sammensat, så de ernæringsmæssigt lever op til, hvad et voksent menneske fysisk har behov for, hedder det i brevet til de to talsmandsgrupper.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik