Ekstremt højt sygefravær i Horserød

De ansatte på Horserød Statsfængsel har et ekstremt højt sygefravær, skriver Helsingør Dagblad.

Sygefraværet blandt det 160 mand store personale i Statsfængslet ved Horserød ligger på i gennemsnit 27,7 sygedage om året. Det er næsten dobbelt så meget som gennemsnittet i den offentlige sektor og mere end tre gange så meget som det gennemsnitlige sygefravær hos de ansatte i private virksomheder.

Ledelsen for fængslet er derfor tyet til utraditionelle midler, for at få nedbragt sygefraværet.

Det er sket i form af et brev til de medarbejdere, der oftest er sygemeldte. En af dem har igennem de seneste to-tre år haft op til 50 sygedage om året.

I brevet gør fængselsledelsen rede for, hvad medarbejdernes sygefravær koster fængslet i kroner og øre.

Den fremgangsmåde har vakt kritik fra de ansattes tillidsmand og fra fængselsforbundet, men vicefængselsinspektør Mik Grüning afviser kritikken.

- Vi er nødt til at stramme skruen. Det er kun den lille håndfuld medarbejdere, der er oftest syge, vi har skrevet til, for vi har nået grænsen for, hvad fængslet kan bære i forhold til inddækning af de ansattes fravær, siger Mik Grüning til Helsingør Dagblad.

- De skal vide at det går ud over deres kolleger og over de indsatte i fængslet. Vi antyder ikke at de pjækker, for er man syg, er man syg. Men vi er gennem mere end 160 samtaler med de ansatte om sygefraværet i de seneste par år kun i to tilfælde stødt på medarbejdere, som har peget på arbejdsmiljøet i fængslet som årsag til deres sygefravær. De arbejder nu andre steder i Kriminalforsorgen, siger Grüning.

Lige nu har Statsfængslet ved Horserød Kriminalforsorgens højeste sygefravær, og det koster fængslet omkring 2.000 kroner, når en fængselsbetjent melder sig syg. Det går til løn til den sygemeldte og løn til den medarbejder, der skal dække for den syge.

Ledelsen i Statsfængslet ved Horserød har nu aftalt at mødes med fængslets forskellige faggrupper for at finde fælles fodslag i kampen for at nedbringe fængslets høje sygefravær.

Mødet finder sted onsdag 5. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere