Drømmehuset til salg i længere tid

Mange har et ønske om at få deres eget hjem, men det tager tid at finde drømmeboligen. Der er masser af fremvisninger, men boligernes liggetid er steget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ejendomsmæglerne løber stærkt for tiden. De bruger masser af tid på at vise boliger frem - men salget følger ikke med i samme tempo. Køberne er stadig forsigtige og ser på mange forskellige ejendomme, før de slår til, lyder det fra flere mæglerkæder til avisen.

- I dagens marked ligger vi på otte til ti fremvisninger, når et hus er sat til den rigtige pris. Det er resultatet af, at der er så mange valgmuligheder.

Det gør, at der er mange fremvisninger, og at mange gerne vil se flere huse for at beslutte sig. Enten fordi de selv skal sælge noget først, eller at de er lidt usikre, når det kommer til stykket. Der er ingen tvivl om, at vi bruger mere tid på købet end for fire-fem år siden. Der havde vi et marked, hvor der var rift om de gode huse. Det oplever vi ikke i dagens boligmarked. Så der er vi på to modpoler, siger Per Bie, direktør i Danbolig ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Tal fra Realkreditrådet viser, at parcel-og rækkehuse til salg i Nordsjælland havde en liggetid på gennemsnitligt 243 dage i september i år, mens tallet var 205 i samme måned sidste år. Og den tendens gælder hele landet.

Home bekræfter også tendensen med flere fremvisninger. Statistikken viser, at kæden havde 12,3 fremvisninger for hvert salg i august 2012 mod 11,8 fremvisninger for hvert salg i august 2011.

Køberne flytter sig mentalt

- Vi kan bekræfte, at vi har mere travlt med at vise frem, men der falder også flere handler på plads. Stigningen er dog størst for fremvisninger. Køberne er altså ude at se lidt flere huse og lejligheder, inden de slår til, siger Michael Dalsager, kommunikationskonsulent i Home, og forklarer det ligeledes med, at det er et resultat af de seneste års krisesnak.

Han mener, at de mange ekstra fremvisninger på sigt vil resultere i flere salg.

- Flere fremvisninger er endnu et tegn på, at køberne flytter sig mentalt i øjeblikket og er mere positive. Det er de historisk lave renter og lavere priser, der trækker i køberne nu og selvfølgelig drømmen om at få deres eget. Jo tættere på hovedstaden, jo større fremgang, men vi forventer, at travlheden før eller siden også fører til flere handler andre steder såsom i Nordsjælland. Den afgørende faktor er dog ro på økonomien og arbejdsmarkedet.

Nybolig oplever også, at boligerne i Nordsjælland fortsat får lov at ligge længe, selv om der er mange fremvisninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere