Drabschef venter nye sager mod Amager-mand

Den fængslede mand i Amager-sagerne kan vente at blive præsenteret for nye sigtelser om grove forbrydelser.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

Den omfattende efterforskning mod en 45-årig mand, der sigtes for et kvindedrab på Amager og to voldtægter, kan føre til nye sigtelser.
- Jeg har en forventning om, at der vil blive rejst et par nye sigtelser, siger vicepolitiinspektør Ove Dahl, der leder undersøgelsen.

Han vil ikke uddybe, hvilke sager der i givet fald kan blive tale om. Og ønsker i øvrigt ikke at gå yderligere i detaljer på nuværende tidspunkt.

Efterforskerne på Politigården i København kigger på en række gamle uopklarede sager om drab og voldtægt ud over de tre sager, der indgår i den sigtelse, som blev rejst ved grundlovsforhøret 13. november.
Den 45-årige nægter, at han kvalte en kvindelig lærer i Fasanskoven på Amager i 1990.
Også voldtægten af en kvinde på Amagerkollegiet i 2005 og en tilsvarende forbrydelse mod en 17-årig pige i en haveforening på Amager afviser han at stå bag.

Hidtil har politiet ikke haft en ny afhøring af den 45-årige.
- Han taler ikke med politiet, konstaterer vicepolitiinspektør Ove Dahl.
Også andre politikredse har fået interesse for at se nærmere på den fængslede mand.

Nordsjællands Politi har således taget en tre år gammel grov sædelighedssag ned fra hylden, skriver Ekstra Bladet onsdag.

I juli 2007 blev en kvinde på 47 år udsat for et sexovergreb i Vangede ved København. Hun blev tvunget ind på et grønt område, hvor manden snørede et bælte om hendes hals og holdt hende som en hund.

Fremgangsmåden ligner de sager, som Københavns Politi undersøger, vurderer vicepolitiinspektør Henning Svendsen i Nordsjælland.
Derfor har politiet indsendt dna-materiale fra forbrydelsen i Vangede til sammenligning med den fængslede mands dna-profil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik