Denne cheeseburger er ikke nærig med noget. 3 slags håndplukkede oste. Smørblød oksetykkam confiteret i andefedt og marineret i amerikansk bourbon. Og alting HELT ud til kanten, så hver bid er himmelsk. Den er alt andet end hurtig mad, men hele tiden værd.
Se i videoen her, hvordan en Triple Cheese Bacon Burger samles. Opskrift under videoen.
Her får du opskriften på Hungry Danes
TRIPLE CHEESE BACON BUGER
Ingredienser til hver burger
Oksetykkam
Andefedt
Jack Daniels-whisky
Brioche-bolle
Mayonnaise
Sennep
Dansk flødeost
Irsk cheddar
Georgisk Suluguni-ost
Hårdt røget bacon
Gulerod og rødkål, fintsnittet
Sådan gør du
Den ønskede mængde oksetykkam tilberedes efter sous vide-metoden.
Den confiteres i andefedt, hvilket i praksis betyder, at den simrer i andefedt i cirka 4 timer.
Herefter korttidsmarineres den confiterede oksetykkam i Jack Daniels-whisky.
Brioche-bollen smøres med burgercreme indeholdende mayonnaise tilsat en smule fransk sennep, der bredes HELT ud til kanten.
Herefter anrettes kødet og der toppes med dansk gedeflødeost, traditionel irsk cheddar samt den her til lands noget utilgængelige georgiske Suluguni-ost.
Så kommes der hårdt røget bacon på samt en sparsom mængde fintsnittet rødkål og gulerod.
Retromad – De ikoniske steder
Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder.
Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.
Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi
Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske
Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.
Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film.