Civile politipatruljer i røveri-plaget boligområde

Politiet i Helsingør sætter nu hårdt ind mod den tiltagende form for kriminalitet, som siden november sidste år har hærget området omkring Nørrevej-Smakkevej i Snekkersten og Vapnagård i Helsingør, skriver Helsingør Dagblad.

Det handler om gaderøverier og tasketyverier, som især er gået ud over ældre og svagelige på gangstier og opgange i kvarterene, og som det ser ud nu, så har politiets efterforskere så godt som ingenting af gå efter i opklaringen de mange alvorlige forbrydelser.
Men nu skal det være slut. Efter et møde blandt lederne i afdelingen for lokal efterforskning på Politigården i Helsingør i går blev det besluttet at ned oprette en specialenhed, som skal sikre de udsatte områder.
- Nu etablerer vi patruljering med civilklædt politi i området i dag- og nattetimerne. Formålet er dels at lægge en dæmper på lysten til at begå gaderøverier og tasketyverier dels at kunne slå ned på de skyldige i gerningsøjeblikket, siger efterforskningsleder Anders Kusk fra lokal efterforskning til Helsingør Dagblad.
Den målrettede indsats er allerede sat på skinner og patruljerne vil også dukke op i det lokale værtshusmiljø, som i nogen tid har været præget af en del voldssager.
Ikke et eneste af de seneste måneders mange tilfælde af tasketyverier og røverier i opgange og på gangstier i området er opklaret, men Anders Kusk er sikker på, at der findes flere personer, som ville kunne give politiet vigtige oplysninger i arbejdet med at få indkredset gerningsmændene.
- Selv om vi har fået flere signalementer af gerningsmændene så har det ikke ført til gennembrud i efterforskningen. Men vi kunne godt ønske at os, at de personer, som givetvis ligger inde med kendskab til forbryderne, var flinkere til at komme ud af busken, siger Anders Kusk
Han har ikke belæg for at tro, der er en bande på spil.
- Men det er ikke umuligt at der står de samme gerningsmænd bag flere af episoderne. Denne form for kriminalitet er ofte et resultat af en spontan indskyldelse, og ofrene er ældre og svagelige, som får taskerne revet fra sig idet tyvene passerer dem enten på cykler, til fods eller på knallert på dårligt oplyste og mennesketomme gangstier, siger Anders Kusk.
- Det er ret effektiv og let måde at skaffe sig penge til en god aften i byen, men vi har også set flere tilfælde, hvor tyverierne har udviklet sig til røverier, siger efterforskningslederen.
Trods den tiltagende kriminalitet mener han ikke der er grund til at være bange for at bevæge sig ud på gader og veje i området.
- Vi er langt fra at erklære undtagelsestilstand. Hvis man holder sig fra de mest øde og dårligt oplyste stier og stræder og færdes på oplyste arealer områder, hvor der også er andre mennesker og som er , så er der ikke grund til at nære den helt store frygt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere