Brøndbys rigmand vil holde lav profil

Trods millioninvesteringen i Brøndby vil Jan Bech Andersen ikke blande sig i ledelsen af klubben.

Han har arbejdet i shippingbranchen og har boet i London i en årrække. Og så er han i øvrigt fan af både Greves og Brøndbys fodboldhold.

Jan Bech Andersen vil skyde 65 millioner kroner ind i Brøndby ved en rettet aktieemission, men pengene skal ikke købe indflydelse i den daglige drift af den højt profilerede superligaklub.

Tværtimod regner han med at få lov at holde sig i baggrunden.

- Jeg er her i dag, og så håber jeg, at jeg kommer til nogle af kampene. Men jeg bor og arbejder i England, så jeg har ting at passe. I kommer ikke til at se mig hver søndag, siger Jan Bech Andersen.

For nogle år siden var Jesper "Kasi" Nielsen en gavmild, men samtidig meget markant figur i klubben, og selv om Brøndbys nye pengemand ikke vil snakke om den tidligere ledelse, understreger han, at han langt fra er en ny "Kasi-Jesper".

- Ydmyghed og lav profil er nøgleordene. Jeg er ikke frembrusende og kommer med vilde, bombastiske udmeldinger. Den type er jeg slet ikke, siger Jan Bech Andersen.

Han er klar over, at det er de færreste, der har tjent penge på fodbold, men alligevel er det meningen, at investeringen i Brøndby engang skal give et afkast.

- Om det kommer til at tage 3, 5 eller 15 år, er der ingen, der ved. Det kan godt være, det kommer til at tage lang tid.

- Det er mange penge, og det er ikke noget, man bare lige gør. Jeg ser så meget perspektiv og dynamik i klubben, at jeg er overbevist om, at pengene er godt givet ud, siger Jan Bech Andersen.

Ud over pengene fra den nye storinvestor har Brøndby allerede tilsagn om yderligere 22 millioner kroner fra andre aktionærer ved emissionen. Men klubben håber at kunne nå helt op på i alt 120 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere