Børnehave har boet et år i brandtomt

Over et år efter at en del af Kvistgård Børnehus brændte, ligger ruinerne stadig hen som en stinkende brandtomt, kun skærmet af nogle krydsfinérplader, der er opsat, så de 24 børn, der har deres daglige gang her, ikke kan kigge direkte ind på brandtomten. Halvdelen af legepladsen har også været spærret af og lukket i over et år, skriver Helsingør Dagblad lørdag.

En tvist mellem Helsingør Kommune, et forsikringsselskab og den private forening, der ejer selve bygningerne Kvistgård Børnehus, er tilsyneladende årsag til, at 24 børn og personalet over et år efter branden stadig tilbringer deres hverdag i et hus, hvor halvdelen er en grim, uopryddet brandtomt. Hvem har ansvaret for at genopbygge den nedbrændte del af institutionen?
- Vi er blevet orienteret i børne- og ungeudvalget, men jeg kan ikke svare på, hvorfor det tager så langt tid at komme til afklaring. Problemet ligger ikke i børne- og ungeforvaltningen, fordi det udelukkende er et spørgsmål om bygninger, så sagen behandles i kommunens ejendomskontor, forklarer formanden for Helsingørs børne- og ungeudvalg, Erling Hansen, konservativ.
Branden den 5. september sidste år kom næsten samtidigt med, at Kvistgård Børnehus sammen med flere andre daginstitutioner i Helsingør Kommune var i fare for at blive lukket af et flertal i børne- og ungeudvalget.
Forældrenes protester, blandt andet udtrykt på flere borgermøder, fik dog reddet Kvistgård Børnehus, der i stedet indvilgede i at gå fra at være en selvejende institution til at blive kommunaliseret og lagt ind under Nyrup Børnehus.
Samtidigt flyttede hele sfo-delen til Grydemoseskolen permanent og ikke kun som den midlertidige genhusning efter branden, som meningen ellers var i første omgang.
- Vi er også trætte af det her, forsikrer Helsingørs børne- og ungedirektør, Bjarne Pedersen.
- Vi opfordrede Kvistgård Børnehus til også at lade bygningerne kommunalisere, men det ønskede foreningen ikke. Derfor er det stadig en privat ejendom.
Inger Dreyer fra Helsingørs ejendomscenter bekræfter overfor Helsingør Dagblad, at forhandlinger mellem kommunen og advokaten for foreningen, der ejer bygningerne, Tomas O. Berg, ret og Råd i København, har stået på i et år.
- Der har manglet klarhed over aftalevilkår for, hvem der skal stå for istandsættelsen. Det har været ret kompliceret. Men nu trækker det ikke meget længere ud. Om halvanden måned mener jeg, der nok er en afklaring, så vi kan komme i gang med at genopbygge, siger Inger Dreyer til Helsingør Dagblad.
Forældrene afventer med voksende utålmodighed, at brandtomten snart bliver fjernet og institutionen genopbygget.
- Vi har haft genopbygningen af Kvistgård Børnehave oppe på hvert eneste bestyrelsesmøde siden branden for et år siden. Vi håber, at der meget snart sker noget, men vi er ikke helt klar over, hvor sagen står, siger formanden for forældrebestyrelsen i Nyrup-Kvistgård Børnehus, Steen Lünell.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere