Boligkøbere får igen ja i banken

De danske banker er blevet mere villige til at låne penge ud til landets boligkøbere. Finanskrisens forsigtighed er ved at blive lagt på hylden, lyder det. Bankerne har genvundet tilliden til landets boligkøbere, som nu oplever langt større imødekommenhed, når der skal lånes penge til drømmehuset. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bankernes fornyede villighed til at låne ud har flere steder i landet været med til at skubbe det trængte boligmarked i gang, oplyser ejendomsmæglerne.

- Vi oplever klart en større imødekommenhed i bankerne. 9 af 10 købere får et positivt tilsagn. Da det var værst, kunne vi slet ikke få noget igennem, hvis vi endelig fandt en køber, siger Home-mægler Lone Bøegh, som ejer en stribe ejendomsmæglerforretninger i Nordsjælland.

Ifølge Danske Bank har mange familier klaret sig bedre gennem krisen end man på forhånd havde frygtet, og det har øget deres lyst til at låne.

- Men bankerne har også blødt op. Vi var ekstra forsigtige på toppen af krisen, for ingen anede, hvor det bar hen. Der var en usikkerhed, og nogle har følt, at vi var ekstra besværlige, siger Pia Højrup Clausen, underdirektør i Danske Bank.

De lempeligere kreditvilkår bunder ifølge bankernes interesseorganisation, Finansrådet, i, at det går bedre med økonomien og boligmarkedet.

- Vi har haft halvandet år med svagt stigende boligpriser, og ledigheden er ikke steget så meget som frygtet. Derfor ser vilkårene bedre ud for boligejerne, siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik