Blok 5-ejer tabte en halv milliard

Byggeselskabet bag blok 5 i Fredensborg efterlader et tab på en halv milliard kroner. Aktionærerne og skatteyderne betaler, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Usælgelige luksusboliger på en havnefront, et halvfærdigt butikscenter og byggeskandalen med blok 5 har givet det konkursramte selskab Frederiksbjerg Ejendomme store milliontab.
Efter to år er kurator Jakob Ravnsbo ved at få overblik over det økonomiske tab, der ender på lige omkring en halv milliard kroner. Størstedelen af tabet har ramt aktionærerne i Roskilde Bank og Fionia Bank - resten ender i statens selskab, Finansiel Stabilitet.
Beløbets størrelse vækker bred overraskelse.
- Det er meget i et ejendomsselskab, som jeg - og de færreste andre - nok har hørt om, siger Peter Løchte Jørgensen, professor i finansiering på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.
Indtil få måneder før konkursen hed bestyrelsesformanden Thorkild Simonsen, tidligere indenrigsminister og borgmester i Århus, hvor selskabet Frederiksbjerg Ejendomme hørte hjemme. Han er overrasket over, at konkursregnskabet viser et tab på knap en halv milliard kroner.
- Da jeg forlod bestyrelsen, så økonomien pæn ud. Det kommer helt bag på mig, at tabet er i den størrelse, siger Thorkild Simonsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere