Blok 5-ejer tabte en halv milliard

Byggeselskabet bag blok 5 i Fredensborg efterlader et tab på en halv milliard kroner. Aktionærerne og skatteyderne betaler, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Usælgelige luksusboliger på en havnefront, et halvfærdigt butikscenter og byggeskandalen med blok 5 har givet det konkursramte selskab Frederiksbjerg Ejendomme store milliontab.
Efter to år er kurator Jakob Ravnsbo ved at få overblik over det økonomiske tab, der ender på lige omkring en halv milliard kroner. Størstedelen af tabet har ramt aktionærerne i Roskilde Bank og Fionia Bank - resten ender i statens selskab, Finansiel Stabilitet.
Beløbets størrelse vækker bred overraskelse.
- Det er meget i et ejendomsselskab, som jeg - og de færreste andre - nok har hørt om, siger Peter Løchte Jørgensen, professor i finansiering på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.
Indtil få måneder før konkursen hed bestyrelsesformanden Thorkild Simonsen, tidligere indenrigsminister og borgmester i Århus, hvor selskabet Frederiksbjerg Ejendomme hørte hjemme. Han er overrasket over, at konkursregnskabet viser et tab på knap en halv milliard kroner.
- Da jeg forlod bestyrelsen, så økonomien pæn ud. Det kommer helt bag på mig, at tabet er i den størrelse, siger Thorkild Simonsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere