45-årig dykker formodes druknet i Furesø

En 45-årig mand kom i vanskeligheder og greb ud efter andre dykkeres luftslanger. Han formodes druknet.

En 45-årig mand fra Kgs. Lyngby er efter al sandsynlighed druknet efter en dykkerulykke i Furesø lørdag. Det oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi får en alarm klokken 13.08 fra Furesøbad om, at tre personer har problemer omkring 500 meter fra land, siger vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi.

Bådberedskab, dykkerberedskab og redningshelikopter blev tilkaldt, og det lykkedes at få reddet de tre dykkere i land. Men de oplyser, at en fjerde dykker mangler.

Under en manøvre på bunden af søen var den fjerde dykker kommet i vanskeligheder, hvorefter han greb ud efter de øvriges luftslanger og mundstykker, hvilket gjorde at de måtte bjærge sig selv og stige op til overfladen, oplyser politiet.

To af dykkerne afventede i overfladen, mens den tredje svømmede efter hjælp.

Dykkeren, der fik revet sit mundstykke ud af munden på bunden, havde det efterfølgende dårligt og blev bragt til Rigshospitalet til kontrol.

Klokken 17.45 blev søgningen efter den fjerde dykker indstillet, "idet mulighederne for at finde den savnede i live for længst var passeret, idet han i forbindelse med hændelsen på bunden angiveligt havde opbrugt eller kun havde ilt til få minutters brug".

Alle fire dykkere var tilknyttet en lokal dykkerklub, og de var alle relativt rutinerede. En var under uddannelse til instruktør. Den savnede havde omkring 30 dyk bag sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere