17 politikere blev vraget ved sidste valg: Her er de nu

Ved folketingsvalget i 2019 var der 17 folketingspolitikere fra TV 2 Lorrys område, der faldt for vælgernes manglende kryds. Vi har undersøgt, hvad de laver i dag.

Ved folketingsvalget for snart fire år siden gik vi som bekendt fra at have en blå regering til en rød.

Men det var ikke kun Lars Løkke Rasmussen (M), der mistede titlen som Danmarks statsminister, 32 folketingsmedlemmer måtte også se sig om efter et nyt job. De blev nemlig ikke genvalgt.

17 af disse nu forhenværende medlemmer var valgt ind i TV 2 Lorrys område. De havde tjent folket i en eller flere valgperioder, men hvad blev der egentlig af dem?

Det har vi undersøgt, og svaret finder du ved at klikke på politikernes billeder.

Her er de i dag

Anders Samuelsen

Anders Samuelsen

parti-logo

Anders Samuelsen

55-årige Anders Samuelsen, valgt i Nordsjællands Storkreds, var formand for Liberal Alliance fra 2009-2019. Fra 2016 og frem til valget i 2019 sad han også i regeringen og var udenrigsminister.

Men ved valget 5. juni 2019 fik Liberal Alliance et nærmest dræbende dårligt valg. Det betød at partiets egen formand ikke fik stemmer nok til at generhverve sig en af de 179 velpolstrede stole i folketingssalen. 

Her er han i dag:

Efter næsten 20 år i politik blev der meget stille omkring den nu tidligere minister og formand. Først i januar 2021 var der officielt nyt fra Anders Samuelsen. 

Han er i dag direktør for det jyske firma UV Medico. En nystartet virksomhed, der fremstiller UV-lamper, som via lilla lys blandt andet kan dræbe coronavirus.

Joachim B Olsen

Joachim B. Olsen

parti-logo

Joachim B. Olsen

Den tidligere olympiske kuglestøder, og blandt andet skatte- og erhvervsordfører for Liberal Alliance, fik heller ikke stemmer nok i Københavns Omegns Storkreds til at blive genvalgt ved valget i 2019.

Her er han i dag:

Den i dag 45-årige Joachim B. Olsen blev efter valget i første omgang ansat som konsulent for Liberal Alliance.

Men i 2020 sagde han jobbet op og meldte sig helt ud af partiet. Han havde nemlig landet en post som Ekstra Bladets politiske kommentator. En varm stol han overtog fra Henrik Qvortrup.

Senest - i sommeren 2022 - har Joachim B. Olsen skiftet Ekstra Bladet ud med B.T. Han er dog fortsat politisk kommentator.

Laura Lindahl - Konservative

Laura Lindahl

parti-logo

Laura Lindahl

39-årige Laura Lindahl var endnu et "offer" for Liberal Alliances katastrofale valg i 2019, og hun måtte se sig forbigået af vælgernes gunst.

Hun stillede op i Københavns Storkreds, men altså uden held.

Her er hun i dag:

Selvom Laura Lindahl måtte forlade landspolitik ganske ufrivilligt, har hun ikke ligget på den lade side.

Dels sidder hun fortsat som rådmand i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og har gjort det over tre valgperioder nu.

I dag er hun direktør i Dansk Facilities Management.

Derudover ejer hun anpartsselskabet Lindahl Hoff Holding sammen med sin mand.

På den politiske scene meddelte Laura Lindahl i februar 2021, at hun forlod Liberal Alliance og i stedet blev medlem af Det Konservative Folkeparti.

Et parti hun nu arbejder på at komme i Folketinget for.

May-Britt Kattrup

May-Britt Kattrup

parti-logo

May-Britt Kattrup

Den i dag 59-årige May-Britt Kattrup var det fjerde og sidste medlem af Liberal Alliance, der måtte se sig fravalgt af vælgernes gunst ved valget i 2019.

Hun var blandt andet partiets psykiatriordfører, sundhedsordfører og ældreordfører.

Her er hun i dag:

May-Britt Kattrup har forladt politik, men hun er stadig en aktiv debattør.

Hun var i forvejen uddannet civiløkonom, men har efter valgnederlaget taget CBS's bestyrelsesuddannelse.

Hun er i dag direktør i familiens eget investeringsselskab N.K. Investering I ApS. Derudover ejer hun en hestepension, driver landbrug og udlejning af ejendomme.

Endelig har hun flere bestyrelsesposter i koncernen Granhøjen A/S, der er et specialpsykiatrisk behandlingstilbud.

Martin Henriksen

Martin Henriksen

parti-logo

Martin Henriksen

Martin Henriksen, der har siddet i Folketinget siden 2005, var blandt andet medlem af udlændinge og integrationsudvalget, uddannelsesudvalget og forsvarsudvalget. Og så sad han i partiets hovedbestyrelse frem til i år.

Men ved valget i 2019 gik Dansk Folkeparti tilbage for første gang siden partiets begyndelse i 1995. Og det kostede blandt andet Martin Henriksen sit mandat i Folketinget.

Her er han i dag:

Den 42-årige Martin Henriksen blev ved kommunalvalget sidste år valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune, hvor han også bor.

I januar i år valgte han at melde sig ud af Dansk Folkeparti, efter han tabte formandsopgøret til Morten Messerschmidt.

Martin Henriksen overvejede her efter at stifte sit eget parti og havde også indsendt en ansøgning til Indenrigsministeriet om godkendelse af partinavn, men det blev aldrig en realitet.

I dag er hen konsulent for endnu en tidligere DF'er, nemlig Marie Krarup. Hun sidder fortsat i Folketinget, men er blevet løsgænger. Krarup genopstiller ikke. Så hvilket job Martin Henriksen skal bestride efter valget, er endnu uvist.

Karin Nødgaard

Karin Nødgaard

parti-logo

Karin Nødgaard

Karin Nødgaard var også et mangeårigt medlem af Folketinget, der måtte indse, at hun ikke længere skulle have sin vante gang på Christiansborg efter valget i 2019.

Siden 2005 havde hun været folkevalgt, men det sluttede brat den 5. juni 2019.

Her er hun i dag:

Efter valget i 2019 tog den læreruddannede Karin Nødgaard en diplomuddannelse i ledelse. I dag er hun ansat i folkeskolen.

Jeppe Jakobsen

Jeppe Jakobsen

parti-logo

Jeppe Jakobsen

Jeppe Jakobsen nåede kun at være medlem af Folketinget i en enkelt periode fra 2015 til 2019.

Han har til gengæld været medlem af partiet i 17 år.

Her er han i dag:

Efter Jeppe Jakobsen blev vraget af vælgerne, valgte han at fokusere på at blive en god far for sit første barn, der var på vej, derudover begyndte han at læse til pædagog. 

I dag er han pædagogisk leder i Nr. Jernløse Børnehus i Holbæk Kommune.

34-årige Jeppe Jakobsen er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. Han meldte sig ud af partiet før formandsopgøret var afgjort i januar i år.

Merete Dea Larsen

Merete Dea Larsen

parti-logo

Merete Dea Larsen

Merete Dea Larsen var en af de i alt otte DF'ere, der efter valget i 2019 måtte se sig om efter et andet arbejdet.

Hun nåede kun at være folkevalgt i en enkelt valgperiode, men havde tidligere været stedfortrædende medlem for både Pia Kjærsgaard og Karin Nødgaard.

Her er hun i dag:

Merete Dea Larsen blev vraget efter valget i 2019 - men hun opgav ikke Dansk Folkeparti.

Faktisk var hun klar til at bestride den øverste post i partiet, nemlig formandsposten. Derfor kæmpede hun også om titlen sammen med Martin Henriksen og Morten Messerschmidt, som bekendt løb af med sejren. 

Merete Dea Larsen har været medlem af Roskildes Byråd siden 2005, og hun erklærede ved det seneste kommunalvalg sidste år, at hun gik efter borgmesterposten. Men heller ikke den post vandt hun. 

Derudover er Merete Dea Larsen bestyrelsesmedlem i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti.

Endeligt oplyser hun til TV 2 Lorry, at hun også arbejder som vikar på et lokalt plejehjem.

Henrik Urban Brodersen

Henrik Brodersen

parti-logo

Henrik Brodersen

Henrik Brodersen, der egentlig er uddannet VVS-montør, mistede også sit folketingsmandat i 2019.

Han nåede at sidde i to valgperioder fra 2007-2019. Han var begge gange valgt i Sjællands Storkreds.

Her er han i dag:

Kort efter valgnederlaget i 2019 var han også nødt til at trække sig, som bestyrelsesformand for Korsør Havn på grund af helbredsmæssige årsager.

I dag sidder den 58-årige Henrik Brodersen i Slagelses byråd, hvor han er medlem af Økonomiudvalget og Teknik-, Plan- og landdistriktsudvalget.

Kenneth Kristensen Berth

Kenneth Kristensen Berth

parti-logo

Kenneth Kristensen Berth

Hele fem gange havde Kenneth Kristensen Berth forsøgt at blive valgt til Folketinget, før det endelig lykkedes ved valget i 2015.

Det blev dog kun til fire år i de velpolstrede stole i folketingssalen, før Kenneth Kristensen Berth igen var ude i kulden.

Her er han i dag:

Efter nederlaget i 2019, hvor Kenneth Kristensen Berth ikke blev genvalgt, blev han ansat som specialkonsulent for Dansk Folkeparti på Christiansborg. En stilling han også havde før han blev folkevalgt i 2015.

Derudover sidder Kenneth Kristensen Berth i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune, hvor han er medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Økonomiudvalget og Forenings- og frivillighedsudvalget. 

Mikkel Dencker

Mikkel Dencker

parti-logo

Mikkel Dencker

Mikkel Dencker har siddet i Folketinget fra 2001 til 2019, hvor han var en af de otte medlemmer af Dansk Folkeparti, der ikke fandt nåde for vælgernes gunst.

Han var partiets klimaordfører og energiordfører.

Her er han i dag:

46-årige Mikkel Dencker gik ved kommunalvalget sidste år efter borgmesterposten i Hvidovre Kommune, hvor han har siddet siden 1997.

Men selvom han tidligere har være viceborgmester i Vestegnskommunen, måtte han se i øjnene, at vælgerne ikke var villige til at gøre ham til borgmester i denne omgang. 

I dag er han menigt medlem af kommunalbestyrelsen og her sidder han i Økonomiudvalget, Ældre- og Sundhedsudvalget, By- og Planudvalget.

Jan Erik Messmann

Jan-Erik Messmann

parti-logo

Jan-Erik Messmann

73-årige Jan-Erik Messmann blev i 1990'erne landskendt som tv-vært i TV 2-programmet "Godt Begyndt". Et program hvor gør-det-selv-folket kunne blive inspireret til, hvordan huset bedst istandsættes. 

Med årene gled Jan-Erik Messmann ud i glemslen for flertallet, men i 2015 dukkede han pludselig op igen, denne gang som folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Og han blev valgt. Så heldig var han ikke ved valget i 2019, hvor stemmerne ikke rakte til et genvalg. 

Her er han i dag:

Jan-Erik Messmann forsøgte ved kommunalvalget sidste år at vinde en plads i Rudersdals kommunalbestyrelse.

Men som bekendt oplevede Dansk Folkeparti en massiv tilbagegang på landsplan, som også gjorde sig gældende i den nordsjællandske kommune. 

I dag arbejder Jan-Erik Messmann som lobbyist og pensionist. Derudover sejler han som bådfører på turbåde i Arresø, Skælskør og i Københavns havn. Endelig arbejder han også på en selvbiografi, oplyser Jan-Erik Messmann til TV 2 Lorry.

Marlene Harpsoe

Marlene Harpsøe

parti-logo

Marlene Harpsøe

39-årige Marlene Harpsøe har været valgt til Folketinget af to omgange. Første gang i 2007 og anden gang i 2015. Begge gange blev hun valgt i Nordsjællands Storkreds.

Men ved valget i 2019 måtte hun, ligesom syv andre DF'ere se sig forbigået, da vælgerne skulle sætte deres kryds.

Her er hun i dag:

Efter valgnederlaget valgte Marlene Harpsøe at læse til sygeplejerske. En uddannelse hun er færdig med til januar. Ved siden af studiet arbejder hun i sundhedsvæsnet, og så har hun siden 2014 siddet i Helsingørs byråd.

Først for Dansk Folkeparti, men nu for Danmarksdemokraterne, som hun meldte sig ind i august i år.

Nu er hun også folketingskandidat for Danmarksdemokraterne og stiller igen op i Nordsjællands Storkreds.

Christian Poll

Christian Poll

parti-logo

Christian Poll

Christian Poll fik en plads i Folketinget, da Alternativet stormede ind ved valget i 2015.

Meget storm var der dog ikke over valgresultatet i 2019. Og heller ikke Christian Poll kunne genvinde sit mandat i Nordsjællands Storkreds.

Her er han i dag:

57-årige Christian Poll er oprindeligt uddannet civilingeniør på DTU og har siden valgnederlaget arbejdet som specialkonsulent i bæredygtighed på DTU.

I øjeblikket er han i gang med et projekt for COWI-fonden om at udvikle en videnskabelig baseret metode til at udvælge verdensmålsindikatorer på projekter.

Derudover arbejder han også hos Forbrugerombudsmanden, hvor han arbejder med greenwashing.

Carolina Magdalene Maier

Carolina Magdalene Maier

parti-logo

Carolina Magdalene Maier

Carolina Magdalene Maier blev valget ind i Folketinget ved valget i 2015 for Alternativet i Københavns Storkreds

Hun var blandt andet uddannelsesordfører for partiet, men ved valget i 2019 rakte stemmerne ikke til et genvalg.

Her er hun i dag:

Efter valgnederlaget er Carolina Magdalene Maier blevet sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd, som er en paraplyorganisation 34 folkeoplysende organisationer

Hun har også valgt at skifte parti. I dag er hun medlem af Radikale Venstre, som hun i øjeblikket kører valgkamp for. Hun stiller op igen i Københavns Storkreds.

Yildiz Akdogan

Yildiz Akdogan

parti-logo

Yildiz Akdogan

Yildiz Akdogan har været valgt ad to omgange til Folketinget. Første gang fra 2007 og anden gang fra 2015.

Begge gange har hun været valgt i Københavns Storkreds. Hun har været psykiatriordfører og it-ordfører for Socialdemokratiet.

Ved valget i 2019 blev Yildiz Akdogan endnu en gang sendt ud i kulden af vælgerne.

Her er hun i dag:

Yildiz Akdogan er i dag forkvinde for Kvinderådet, der er paraplyorganisation for 48 medlemsorganisationer, der sammen arbejder for at fremme ligestilling og kvinders rettigheder. 

Derudover stiller hun endnu en gang op til folketingsvalget for Socialdemokratiet, som hun i øvrigt også er valgt for i Københavns Borgerrepræsentation, hvor hun også sidder. 

Mette Reissmann

Mette Reissmann

parti-logo

Mette Reissmann

Mette Reissmann har siddet i Folketinget fra 2011 til 2019, hvor hun var valgt i Københavns Storkreds.

Hun var blandt andet EU-ordfører, forbrugerordfører, miljøordfører, integrationsordfører og udlændingeordfører for partiet.

Men ved valget i 2019 rakte stemmerne ikke til at hun blev genvalgt.

Her er hun i dag:

Mette Reissmann er nok mest kendt for at være en skrappe vært for TV3-programmet "Luksusfælden". Et job hun egentlig havde kvittet tilbage i 2015. Men i år indtrådte hun igen i rollen.

Derudover hun direktør i sit eget selskab Forbruger Consult APS, og så sidder hun i Københavns borgerrepræsentation for Socialdemokratiet.

Ved kommunalvalget sidste år meddelte hun, at hun gik efter overborgmesterposten. Men da Sophie Hæstorp senere stillede op, trak Mette Reissmann sit kandidatur.

Kilder: Politikerne selv, ft.dk, LinkedIn, tv2.dk,Ritzau, sn.dk og altinget.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik