11-årige Laura fik indbrudstyve anholdt: Jeg har det fint

Det var en lettere chokeret, men fattet 11-årig Laura Arboe, som modtog både familiens og politiets ros, efter hun tidligere i dag fik to indbrudstyve anholdt:

- Jeg har set en film om indbrud, hvor to piger flygtede,så jeg vidste godt, hvad jeg skulle gøre, siger Laura Arboe mandag aften.

Kort efter middag i dag var hun alene hjemme i familiens hus i Svogerslev ved Roskilde, da to mænd trængte ind i huset:

- Jeg stod og hældte salt op i en bøtte, da jeg så to mænd gå rundt ved vores hus. Først tænkte jeg, at det var vinduespudsere, men så tænkte jeg, at det er det nok ikke alligevel, siger Laura Arboe til TV2/LORRY.

Den 11-årige tog familiens hund, flygtede ud over markerne, og da hun nåede hen til en vej, lykkedes det hende at standse en bilist og få ringet til politiet.

Få minutter senere kunne en patruljevogn anholde de to indbrudstyve på fersk gerning - på vej ud af et vindue i familiens hus.

- Vi er rigtigt overraskede. Det er ikke normalt, at unge piger reagerer på den måde, men Laura reagerer konsekvent og fortæller præcis i telefonen, hvad der foregår. Vi er meget imponerede, siger vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, Bent Sten Andersen til TV2/LORRY.

- Jeg er superstolt som mor. men jeg kender også min egen datter. Hun er meget cool, og meget konstruktivt tænkende, lyder det torsdag aften fra Lauras mor, Gitte Arboe.

De to indbrudstyve kørte i en bil fyldt med tyvekoster fra et andet indbrud. De bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen, tirsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere