Asylcenter Avnstrup bliver nyt hjemrejsecenter

Det nye hjemrejsecenter bliver første stop for alle afviste asylansøgere, der ikke omgående rejser hjem.

Der er brug for at få bedre styr på de asylansøgere, som får et afslag, indtil de kan sendes hjem. Flere skal dermed flyttes ud af asylsystemet og komme på et såkaldt hjemrejsecenter.

Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, som nu blevet enige om at oprette Danmarks første hjemrejsecenter. Hjemrejsecenteret bliver placeret i Avnstrup i Lejre kommune, hvor det nuværende Asylcenter Avnstrup bliver omdannet til hjemrejsecenter. Centeret har plads til cirka 600 afviste asylansøgere 

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Arkivfoto af Asylcenter Avnstrup.
Arkivfoto af Asylcenter Avnstrup.
Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix

Hjemrejsecenteret bliver første stop for alle de afviste asylansøgere, der ikke omgående rejser hjem. Fra det nye hjemrejsecenter bliver de afviste asylansøgere fordelt ud på to kategorier.

Dem, der ønsker at medvirke til deres hjemrejse, bliver boende på hjemrejsecenteret, indtil det er muligt at sende dem hjem. Mens dem, der nægter at medvirke til deres hjemrejse, enten bliver frihedsberøvet eller flyttet til et af to udrejsecentre.

Enlige og familier på hver deres center

På de to udrejsecentre gælder det stadig, at enlige afviste asylansøgere bliver placeret på Udrejsecenter Kærshovedgård, mens afviste asylansøgerfamilier bliver placeret på Udrejsecenter Sjælsmark.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forklarer, at hjemrejsecenteret er et led i regeringens indsats for at sende afviste asylansøgere hjem og tilføjer:

- Når en asylansøger får endeligt afslag på asyl, skal vedkommende rejse hjem. Men rejser den afviste asylansøger ikke hjem, skal det straks have konsekvenser. Fremover skal de afviste asylansøgere derfor flyttes til hjemrejsecenteret hurtigst muligt. Dermed sender vi et klart signal om, at man intet opnår ved at forsøge på at trække tiden ud, som vi tidligere har set masser af eksempler på. Nu er det slut med at gå og gemme sig i asylsystemet, og det kommer den enkelte tydeligt til at kunne mærke. På Center Avnstrup vil der blive holdt styr på de afviste asylansøgere, forholdene for dem er mere skrabede, end hvad de er vant til, og så sætter vi alle kræfter ind på at få dem sendt hjem i en fart, så vi kan koncentrere os om dem, der har et reelt beskyttelsesbehov, siger Inger Støjberg i pressemeddelelsen.

Fakta

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere