Disse tre sager afgør valget i Gentofte

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Gentofte lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Gentofte.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget:

  1. Flygtningedebatten har fyldt meget i Gentofte det seneste år, hvor kommunalbestyrelsen senest har stemt for at placere flygtningene på 60 forskellige adresser i kommunen - deriblandt på en gammel skole. Borgmester Hans Toft, K., mener ikke, at kommunen har plads til at huse flygtningene og tilbyder derfor at opføre almennyttige boliger i andre kommuner, som flygtningene kan bo i. EL og Rad. Ven. mener derimod godt, at der kan opføres almennyttige boliger til flygtningene i Gentofte.
     
  2. I hælene på flygtningedebatten kommer ungdomsboligerne. Kommunen har nemlig været tvunget til at bruge 125 af ungdomsboligerne til at huse flygtningefamilier. Og det giver lange ventelister på boliger til kommunens unge. En næsten enig kommunalbestyrelse har derfor besluttet i budgettet at bygge 150 ekstra boliger til unge.
     
  3. Gentofte har som en af de eneste kommuner i Danmark indført en ny styreform, hvor borgere tager del i det politiske arbejde i udvalg, der omhandler konkrete sager i kommunen. Det kan eksempelvis handle om arkitektur eller boligpolitik. De største partier er begejstrede for ordningen og mener, at borgerne har fået langt mere indflydelse. Men de kritiske politikere mener, at de selv får mindre information, fordi der er færre møder kun for politikere.

TV 2 Lorry besøger Rådhushallen på Gentofte Rådhus den 14. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Gentofte bedre at kende. Læs mere her

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20210531-165109-7-1920x1280we

Nordsjællandsk kommune i alvorlige økonomiske vanskeligheder

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde


Gentofte


Forsiden lige nu

Se flere