DF-kandidat smækker med døren: Udlændingedebatten er for hård

Endnu en kandidat forlader Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk. Jette Grube vil ikke længere gå på kompromis med egne værdier.

Foto: Facebook/Henning Bagger, Scanpix. Montage: TV 2 Lorry

Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk havde egentlig kørt et trekløver i stilling forud for kommunalvalget til november: Kommunalbestyrelsesmedlem Curt Købsted, Jette Grube og Anette Skafte, der foruden at være lokalformand også er spidskandidat.

Men nu er der kun Anette Skafte tilbage. Curt Købsted skiftede til Venstre tidligere på året, og nu har den markante lokale debattør Jette Grube også taget sit gode tøj og gået.

Det skriver lokalavisen Det Grønne Område.

Læs også DF raser over partiskifte: Købsted har været utroværdig

Jeg er helt med på, at Dansk Folkeparti har en til tider hård tone omkring disse mennesker, men igennem den senere tid synes jeg, det er blevet meget sort/hvidt

Jette Grube,

Træt af kompromisser

Årsagen er utilfredshed med den politiske linje i et spørgsmål, der ellers er en stor DF-mærkesag.

- Jeg har ind imellem følt, at jeg har måtte gå på kompromis med mine egne værdier. Det handler meget om flygtningeproblematikken for mig. Jeg er helt med på, at Dansk Folkeparti har en til tider hård tone omkring disse mennesker, men igennem den senere tid synes jeg, det er blevet meget sort/hvidt, forklarer Jette Grube til avisen.

Jette Grube, der arbejder i ældreplejen i København, meldte sig ind i Dansk Folkeparti tilbage i 2013 og har – modsat sin tidligere partifælle Curt Købsted, der har meldt sig ind i Venstre – ingen aktuelle planer om at finde sig et nyt parti, om end hun godt forstå Købsteds valg af netop Venstre, som hun også selv deler holdninger med på lange stræk.

Læs også Dansk Folkeparti skifter ud i toppen i Køge

Ingen planer om at skifte parti

- Jeg har ikke meldt mig ud af Dansk Folkeparti for at gå direkte over i et andet parti. Jeg har meldt mig ud, fordi jeg er utilfreds med partiets linje og retorik på flygtninge- og indvandrerområdet, siger hun til avisen.

Den eneste af de tre tilbageværende kandidater, Anette Skatte, har ganske få kommentarer til udmeldelsen. Hun bekræfter blot over for Det Grønne Område, at Jette Grube er udmeldt af partiet.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Jette Grube og fra Anette Skafte, men det har endnu ikke været muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik