Bilerne står stille i Dragør: "Jeg har været sur i otte år"

Dragør-borgerne pendler ofte, når de skal på arbejde. Det skaber lange køer på de smalle veje, men politikerne i kommunen kan ikke enes om en løsning.

Over 70 procent af Dragør-borgerne pendler hver dag mellem kommunegrænserne, når de skal til og fra arbejde. En af udfordringerne i Dragør Kommune er derfor infrastrukturen. For de mange biler skaber massive køer på de smalle gader.

quote De har masser af idéer, men der er bare ikke noget af det, der bliver gjort noget ved. 

Søren Hvalsø, Direktør, Hvalsø Holding, Dragør. 

En af dem, der bliver straffet af den dårlige infrastruktur er Søren Hvalsø, som er direktør hos Hvalsø Holding og har 350 ansatte.

- Jeg havde forventet, når man byggede så stort et erhvervsområde, så ville den kollektive trafik virke. Men på 25. år virker den stadig ikke, siger Søren Hvalsø, der håber, at spidskandidaterne snart kan blive enige om en løsning. 

"Jeg har været sur i otte år"

Til dagens debatmøde i Dragør er der dog stadig ikke enighed blandt spidskandidaterne. 

- Jeg har været med i otte år snart, og jeg har været sur i otte år, siger Peter Læssø fra Liste T, der mener, at shuttlebusser kan være med til at få trafikken til at glide bedre. 

Men den løsning køber den konservative Kenneth Gøtterup ikke.

quote Vores løsning er en selvkørende el-dreven bus med egen bane. Det tror vi på er løsningen.

Eik Dahl Bidstrup, Venstre, Dragør 

- Det er fint de andre snakker om shuttle-busser og el-drevne busser. Men det hjælper ikke, hvis vi alle sammen skal stige ud af bussen ved Kystvejen eller Englandsvej, fordi vi ikke kan komme frem, forklarer han. 

Ifølge Kenneth Gøtterup handler det om at sætte fokus på de to veje, hvor borgerne i forvejen har store trafikale problemer. Kun ad to veje kan man nemlig køre ud af byen, og her er der ofte kø på den ene: Kystvejen, som ender i en rundkørsel, som forbinder Dragør, lufthavnen og Øresundsmotorvejen. 

Selvdrevne busser skal redde infrastrukturen

Ifølge borgmesteren skal der dog helt nye idéer på banen. 

- Vi har alt for mange biler på vores veje, og det går simpelthen ikke, at vi laver løsninger med shuttle-busser, som bare kan stille sig i kø med de andre biler. 

- Vores løsning er en selvkørende el-drevet bus med egen bane. Det tror vi på er løsningen, siger Eik Dahl Bidstrup, som har været borgmester i Dragør siden 2013. 

Peter Læssø fra Liste T kræver dog, at der bliver sat fokus på løsninger, der kan implementerers her og nu. 

- De førerløse busser er en god idé, men det er først om ti år måske. Vi vil gerne have noget, der virker lige om lidt, siger Peter Læssø. 

Efter dagens debatmøde, hvor spidskandidaterne endnu ikke kan blive enige om en løsning, står direktør Søren Hvalsø stadig tilbage med den samme tvivl, han har haft i flere år. 

quote De førerløse busser er en god idé, men det er først om ti år måske. Vi vil gerne have noget, der virker lige om lidt.

Peter Læssø, Liste T, Dragør

- De har masser af idéer, men der er bare ikke noget af det, der bliver gjort noget ved, konstaterer Søren Hvalsø. 

Du kan se hele debatrunden øverst i artiklen. Borgmester Eik Dahl Bidstrup, Allan Holst, Peter Læssøe og Kenneth Gøtterup diskuterer, hvordan byens udfordringer med infrastrukturen kan løses. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere