Alt skal klappe når 4,3 millioner valgkort sendes ud

Hos KMD i Ballerup bliver der trykt valgkort i døgndrift. De står for at sende valgkortbreve ud til knap 4,3 millioner danskere.

Rigtig mange har rigtig travlt op til kommunalvalget - og det gælder også hos KMD i Ballerup, hvor tempoet er helt i top i disse dage.

Det er nemlig dem, der skal sørge for, at der bliver sendt valgkortbreve ud til danskerne, så de kan stemme den 21. november. 

Først skal valgkortene trykkes, så skal de i kuverter. I alt skal knap 4,3 millioner valgkort trykkes og afsted. 

- Vi kører med cirka 60.000 tryk i timen, og så går det lidt langsommere herinde, hvor vi kuverterer dem, siger Steen Østergaard, der i i øjeblikket går under titlen valggeneral hos KMD.

Det er nemlig ham, der er ansvarlig for, at valgkortene bliver klar og sendt afsted med posten, så de er fremme hos vælgerne, senest fem dage før de skal sætte deres kryds.

Fakta om KMD og valg

 

Stor erfaring

Og selvom alt kører efter planen, og KMD har stor erfaring med processen, så bliver der holdt godt øje med, at intet kikser undervejs.

- Det er klart, der kan jo altid ske noget. Der kan være fejl på en papirrulle eller lignende, så vi har bygget et beredskab op omkring, at vi hurtigt kan gribe ind og rette op på det. Vi har for eksempel herude en kvalitetskontrol af stregkoden på valgkortene. Så hver gang vi tager en rulle af og sætter en ny på, så tager vi lige et tjek på, om man kan læse de stregkoder, der står, så vi ved, at printet er godt nok, siger Steen Østergaard.

Der går 50 ton papir til at lave de mange valgkort. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere