Overblik: Nye p-regler vækker bekymring blandt bilejere

Se her, hvor Køges nye betalingszone vil gælde, og hvor du fortsat kan holde gratis.

Til september indfører Køge kommune nye regler for at parkere i Køge Midtby og på Søndre Havn.

På nuværende tidspunkt kan man parkere gratis mellem en og tre timer i byen, men i efteråret vil det komme til at koste otte kroner i timen. 

Desuden laves der omkring byen en såkaldt grøn bufferzone, hvor det også fra september vil koste penge at parkere - dog først efter to timer. 

Køgegenserne er bekymrede

Allerede før de nye regler træder i kraft, skaber parkeringszonerne dog bekymring og forvirring - blandt andet i Facebook-gruppen 'Det sker i Køge'.

En køgegenser brokker sig over, at han kun kan få én beboerlicens, selvom husholdningen har to biler. 

Desuden frygter mange, at byen vil dø, fordi handlende vælger at køre uden om centrum.

Se et par at kommentarerne herunder:

 
 
 
 
 
 

Her kan du parkere gratis fortsat

Der vil dog stadig være få steder i byen med gratis parkering, som det fremgår at kortet for neden. Det drejer sig om pladserne ved Kvickly, klubberne på Søndre Havn og en række private områder. 

Ellers gælder det for hele området i betalingszonen, at det i alle hverdage mellem 8 og 18 samt lørdag mellem 8 og 15.00 koster 8 kroner i timen at stille bilen. Søndage og hellidage er betalingsfrie. 

Første kvarter er desuden gratis på udvalgte pladser nær Torvet, Brogade, Vestergade og 22 pladser på Blegdammen. Parkeingen skal altid alligevel registreres i billetautomaten eller på mobilapplikationerne til formålet. 

Alle handicappladser er gratis.​

 
 
Foto: Koege.dk/parkering

Regler for beboerlicens