Lang næse til Køge: Mister aftalte uddannelser

Det var meningen, at sygeplejerske- og bioanalytikeruddannelserne skulle tages i Køge, men nu er planerne blevet ændret.

I 2016 blev det besluttet, at man blandt andet kunne uddanne sig til sygeplejerske på et nyt campus i Køge, men de planer er nu blevet skrinlagt. Foto: TV 2 Lorry

Planer om at lægge sundhedsuddannelser i Køge er nu blevet bremset, skriver Køge Dagblad.

For lidt over et år siden blev det ellers besluttet, at et nyoprettet samarbejde mellem kommunerne Køge og Stevns, Region Sjælland og Universitetshospitalet Sjælland, skulle huse to sundhedsuddannelser på et nyt campus i den sjællandske by.

Læs også Kæmpesats på uddannelser i Køge

Aftalen gik på, at man fremover kunne uddanne sig som sygeplejerske eller bioanalytiker i Køge, og at yderligere sundhedsuddannelser skulle komme til.

Borgmester jublede for tidligt

Det fik Køges borgmester Flemming Christensen, Kons, til at juble dengang, men nu må han tage armene ned igen.

På et møde onsdag aften vedtog bestyrelsen i University College Sjælland, UCSJ, en justering af den tidligere besluttede udbudsstruktur for uddannelser i regionen.

Læs også Elever afvist af gymnasium: De bor for langt væk

Den væsentligste ændring er, at der altså ikke for nuværende etableres et nyt campus i Køge. I stedet forbliver bioanalytiker- og sygeplejerskeuddannelsen på Campus Næstved som hidtil.

Og ligeledes fastholdes sygeplejerskeuddannelsen i Roskilde som hidtil.

Har ikke råd til tre nye campus

University College Sjælland havde ellers truffet beslutningen om flytning af uddannelserne på grund af det nye store universitetshospital i Køge. Man mente sidste år, at det gav mening at have uddannelserne som sygeplejerske og bioanalytiker liggende ved siden af.

Ændringerne af den tidligere beslutning skyldes ændrede økonomiske forudsætninger, der betyder, at UCSJ kun har råd til at etablere to og ikke tre nye campus.

Køges borgmester, Flemming Christensen, kalder ifølge Køge Dagblad beslutningen for ærgerlig, men tager den til efterretning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik