Køge: Borgerne kan hjælpe mod truende oversvømmelse

Meteorologerne advarer mod voldsom stormflod i dag. Flere kommuner vil blive ramt, og Køge beder om borgernes hjælp

Køge er en af de kommuner, der i dag er omfattet af advarslerne  om farlige oversvømmelser. Her ventes vandstanden i aften at nå 147 centimeter over normalen, og det er nok til at give oversvømmelser i lavtliggende områder. Køge Kommune skrev i aftes, at de nu er i gang med at orientere borgerne i de berørte områder.

Og så kommer de med en opfordring til alle borgere, for de kan nemlig hjælpe til - på en ganske enkel måde: Spar på vandet. Den forhøjede vandstand går også ud over kommunens rensningsanlæg som risikerer at blive overbelastede. Derfor lyder en opfordring fra kommunens forsyningsselskab KLAR Forsyning til borgerne. Spar på vandet, når der er forhøjet vandstand. Erfaringer fra bl.a. Jyllinge viser, at det har en stor effekt.

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Køge, Mette Jorsø, siger:

-Der er heldigvis mange borgere i Køge Kommune der ikke er berørte af forhøjet vandstand, men de kan sagtens hjælpe til. Undgå i videst muligt omfang at bruge vand mens vi har forhøjet vandstand, dvs. fra onsdag eftermiddag til torsdag morgen. Det vil hjælpe vores rensningsanlæg, der er under stor belastning og ikke kan komme af med vandet.

Ifølge DMI er vandstanden i Køge ligenu helt normal - men i løbet af morgenen vil den langsomt begynde at stige. Det vil den støt fortsætte med dagen igennem, indtil den mellem klokken 18 og 19 når et niveau på 147 centimeter over normalen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere