I Køge må cyklisterne snart svinge til højre for rødt

I Køge skal cyklisterne snart have lov til at svinge til højre for rødt, hvis det står til Enhedslisten.

Højresving i Køge Foto: Enhedslisten i Køge / Presse

Enhedslisten rejser i Køge Kommune forslag om at udnytte de nye muligheder, der er, for at cyklister kan svinge til højre for grønt lys i udvalgte kryds i kommunen.

Forslaget bliver rejst af Enhedslistens Niels Rolskov på et møde i Teknik- og Miljøudvalget torsdag den 1. september.

Ifølge en pressemeddelelse er baggrunden for forslaget, at Vejdirektoratet er ved at lave nye regler, som kan tillade cyklister at svinge til højre for rødt lys i udvalgte lyskryds.

- Vi skal gøre alt for at fremme cyklismen, og her har vi en nem måde at gøre dagliglivet nemmere for cyklister, siger Niels Rolskov om forslaget og tilføjer:

- Forsøg gennem flere år vist, at det ikke giver problemer for trafiksikkerheden. Jeg tror, at alle cyklister kender fornemmelsen af, at man spilder sin tid, når man venter på grønt lys, selvom der er fuldstændig fri bane til at svinge itl højre.

 

Enhedslistens forslag om højresving ved lyskryds i Køge

Mulighed for at cyklister kan svinge til højre, når der er rødt lys

Efter at man i nogle år har lavet forsøg med at tillade cyklister højresving for rødt lys i udvalgte kryds, lægger trafikministeren nu op til at gøre ordningen permanent. Der vil blive åbnet op for at man i udvalgte kryds kan tillade cyklister højresving for rødt.

Det vil kunne øge fremkommeligheden for cyklister og understøtte kommunens cykelpolitik. Derfor foreslår Enhedslisten følgende:

Administrationen udarbejder en liste over de kryds, hvor det vil kunne lade sig gøre at tillade cyklister højresving for rødt lys på baggrund af den seneste udmelding på trafikministeren.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik