Godt nyt til pendlere: Nu åbner Køge Bugt-banen endelig

Togene er tilbage mellem Hundige og Køge tirsdag morgen, lover Banedanmark. Godt nyt til pendlerne, der har været belastet af det omfattende sporarbejde.

Foto: TV 2 Lorry

Arbejdet med at rette fejlene mellem Hundige og Køge skrider frem. Og Banadanmark lover derfor, at togene fra tirsdag morgen igen vil køre efter den normale køreplan på hele Køge Bugt-banen.

Banedanmark er i gang med at rette de sidste fejl og prøvekøre strækningen mellem Hundige og Køge.

En brand i en omformer ved Ølby natten til søndag forsinkede arbejdet med at gøre banen klar efter sommerens sporarbejde.

Siden branden i omformeren har vi haft alt disponibelt mandskab på arbejde, og der resterer kun ganske få fejl, som nu skal rettes, 

Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

Sporet mellem Hundige og Køge har været spærret siden 4. juli som følge af en omfattende sporfornyelse på strækningen.

Et sporarbejde, der var berammet til 8 uger, men som endte med at tage 10 uger. Da sporarbejdet blev forlænget opfordrede Solrøds borgmester, Niels Hörup, til , at pendlerne blev tildelt økonomisk kompensation. En opfordring borgmesteren nu har gentaget.

Læs også Tog-kaos: Borgmester kræver pendler-kompensation

- Der er ikke overensstemmelse mellem det betalte og det leverede produkt, og så er det kun fair at kompensere pendlerne økonomisk, siger Niels Hörup i en pressemedelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik