Folk kørt til det gale sygehus: Flertal vil ændre postnummer

Efter bøvl og stor forvirring har et flertal af en gruppe Køge-borgere stemt for, at de vil have ændret deres postnummer.

Anne Olsen bor i Vollerslev, der ligger i Køge Kommune, men hendes postnummer lyder 4100 Ringsted. Og det har mildt sagt givet en masse bøvl.

Derfor har hun sammen med et flertal blandt en gruppe borgere i den vestlige del af Køge stemt for at få ændret deres postnummer til Køge Kommune:

quote Men der skal sidde en meget hård embedsmand i Post Nord, hvis de ikke er lydhøre overfor det her, når vi har så gode argumenter. 

Ken Kristensen, Venstre 

- Det har vi kæmpet for i så mange år, så det er vi meget glade for, siger Anne Olsen.

At have postnummer i en kommune og bo i en anden har betydet, at folk er blevet kørt til Slagelse Sygehus i stedet for det nærliggende i Køge, har skullet hente pakker på posthuset små 20 kilometer væk i Ringsted, er blevet afvist i forvaltningen eller har søgt daginstitution i en forkert kommune.

Det er Køge Kommune, der for en måned siden digitalt sendte spørgsmålet om et nyt postnummer ud til de berørte borgere i byer som Gørslev, Vollerslev og Slimminge i den vestlige del af Køge Kommune. Ud af de 477 afgivne stemmer har 383 sagt ja til at sige farvel til postnummer 4100 og goddag til 4632 Bjæverskov i Køge. Det svarer til omkring 80 %.

Men afstemningen er jo sendt ud til omkring 1300? Hvis det betyder så meget, hvorfor har flere så ikke stemt?

- Det har været ret bøvlet at komme ind til undersøgelsen, så hvis man ikke er så meget inde i det med computere, kan det være svært, og så har nogle måske ikke fået det gjort, forklarer Anne Olsen.

Post Nord har det endelige ord

På næste møde den 16. august i Klima og Planudvalget i Køge skal politikerne tage stilling til afstemningsresultatet.

- Men jeg er 99,9 % sikker på, at vi er enige om at få sendt en anmodning til Post Nord om at få ændret postnummeret, når det er så solidt et flertal, fortæller Ken Kristensen, der er medlem af Klima- og Planudvalget i Køge Kommune for Venstre.

I sidste ende er det dog Post Nord, der skal tage beslutningen.

- Men der skal sidde en meget hård embedsmand i Post Nord, hvis de ikke er lydhøre overfor det her, når vi har så gode argumenter. Vi har som kommune et ønske om, at folk også føler sig som en del af kommunen, siger Ken Kristensen.

Til højre Køges kommunegrænse - til venstre postnummeret 4100 Ringsted. Postnummeret strækker sig et godt stykke ind i Køge Kommune. Foto: Google maps
Til højre Køges kommunegrænse - til venstre postnummeret 4100 Ringsted. Postnummeret strækker sig et godt stykke ind i Køge Kommune. Foto: Google maps
Foto: Google maps