Båd bragede ind i Køge Havn: 45-årig mand har brækket nakken

To mænd i 40'erne var i nat involveret i sejlulykke i Køge. Den ene mand er nu indlagt på Rigshospitalet med en brækket nakke.

En 45-årig mand har brækket nakken, efter at en båd natten til søndag sejlede ind i molen i Køge Havn. Bådens kaptajn var sandsynligvis svært beruset, da han bragede ind i molen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

 - Kort før klokken 4 i nat får vi en melding om, at en båd er sejlet ind i molen. Der var to mænd ombord, og vi har en mistanke om, at kaptajnen har været kraftigt påvirket af alkohol, siger vagtchef Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Den 45-årige mand fra Ringsted lå og sov i båden, da båden ramte molen, og han er nu indlagt på Rigshospitalet. 

- Han var fuldstændig uforberedt, og han blev kastet rundt og op ad endevæggen i rummet. Vi har ikke fået en melding om, at han skulle være i livsfare, men han har følebesvær i benene, så det skal selvfølgelig undersøges, siger Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Ud fra de skader, manden har fået, har en læge på Rigshospitalet vurderet, at båden på 22 fod sejlede ind i molen i Køge med en hastighed på 26 knob, hvilket svarer til cirka 48 kilometer i timen.

Bådens 48-årige kaptajn, der er fra Hillerød, røg ind i roret ved kollisionen, men er sluppet fra ulykken med knubs.

- Beredskabet kommer først frem, og redderne synes, at kaptajnen lugter af spiritus. Det er derfor, vi bliver tilkaldt. Der går dog nogle dage, inden vi kender resultatet af blodprøverne, siger vagtchef Michael Winsløw til TV 2 Lorry.

Ingen af de to mænd endte i vandet i forbindelse med kollisionen med molen, men der blev slået hul i skroget på båden, der søndag formiddag fortsat lå og flød i havnen.

Politiet sendte søndag formiddag en indsatsleder til Køge Havn for at tage stilling, hvad der skulle gøres med båden. 

- Der kan være nogle liter olie i sådan en motor, og det vil vi helst ikke have ud i miljøet, siger vagtchefen til TV 2 Lorry. 

Hvis det viser sig, at bådens kaptajn var påvirket af spitirus, som politiet mistænker, vil han blive han sigtet for spiritussejlads.

Ulykken blev anmeldt til politiet klokken 03.53 søndag nat.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere