Vanvidsbilist dræbte Jonas´ ven: Nu støtter næsten 22.000 borgerforslag

Borgerforslaget "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber" har siden i onsdag modtaget flere tusinder underskrifter.

Onsdag skete endnu et tragisk trafikrelateret drab.

En femårig pige blev dræbt på Peter Bangs Vej i Valby, da hun og hendes mor blev ramt af en bilist, mens de gik på fortovet.

Ulykken genantændte debatten om vandvidsbilister - og det satte gang i delingen af borgerforslaget "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber" på nettet.

Forslaget blev startet i august måned af en gruppe venner, som kendte den betjent, der sidste år blev påkørt på Langebro og døde efterfølgende.

Jonas Lambæk Thestrup, som har været med til at oprette borgerforslaget, blev efter hændelsen frustreret over de straffe, der normalt udstedes i lignende sager.

- Da jeg gav mig til at undersøge, hvad vi kunne forvente, drabsmanden ville få i straf, blev jeg faktisk både forarget og trist over, hvor lidt der var givet i sager, der faktisk var meget mere voldsomme end Langebro-sagen, siger Jonas Lambæk Thestrup til TV 2 Lorry.

Ifølge Jonas, der selv var kistebærer ved begravelsen, slipper folk, der begår drab i trafikken for let.

- Jeg synes, det handler om det signal, vi sender til de pårørende og efterladte. Det er jo faktisk relativt milde domme, der bliver givet for dødskørsel, specielt hvis man holder det op imod andet som for eksempel økonomiske lovovertrædelser.

Jonas Lambæk Thestrup fortæller, at borgerforslaget siden onsdagens ulykke har fået over 1.000 underskrifter om dagen, og at det stiger støt. Borgerforslaget har lørdag middag fået næsten 21.863 underskrifter.

En kedelig tendens

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af tilskadekomne og dræbte i færdselsuheld steget markant fra 2018 til 2019. Tal fra Vejdirektoratet viser, at det står værst til i Nordjylland efterfulgt af København.

I februar udkom regeringen med ni tiltag, som skal være med til at komme vanvidsbilister til livs. Blandt de ni forslag lød det blandt andet, at straffen for hasarderet kørsel skulle skærpes.

Men Jonas og hans venner synes ikke, at tiltagne er ambitiøse nok og valgte derfor selv at tage initiativ

- Jeg mangler noget handling, og den har jeg ikke set endnu. Der er ikke sket noget konkret på det her punkt, siger Jonas Lambæk Thestrup.

Ønsker man at støtte borgerforslaget, kan man gøre det hér.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere