Trodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Boligselskab har indhegnet havnepromenade, der ifølge lokalplan skal være tilgængelig for offentligheden. "Provokerende ad Pommern til," lyder det fra politiker.

En indhegning ved havnepromenaden på Christianshavn har fået en københavnsk politiker til at se rødt. 

- Det er faktisk i strid med vores lokalplan, og det er provokerende ad Pommern til, lyder det fra Niels E. Bjerrum, der er socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen.

Området, han taler om, kaldes Det Hvide Snit, og det er indhegnet fra Strandgade 37 til 67, selvom havnepromenaden - ifølge lokalplanen - skal være tilgængelig for offentligheden.

Det er dog muligt at bevæge sig ind på området. Indhegningen har nemlig låger. Der er dog samtidig skilte, hvor der står, at det er privat område, at gæster ikke må tage ophold i området, at man skal trække sin cykel, og at man ikke må medbringe hund - heller ikke selvom den er i snor. 

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget at forsøge at inddrage havnefronten på den her måde og udelukke andre fra at tage sig en løbetur frit på havnen eller gå en aftentur uden at skulle forcere hegn og forholde sig til, at der står, at man ikke så sætte sig derinde, lyder det fra Niels E. Bjerrum, der tilføjer: 

- Jeg synes, det er at pisse på fællesskabet.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Seneste udvikling i sagen om indhegningen:

Lokaludvalg håber på en løsning

Indhegningen er blevet bemærket på Christianshavn, og i lokaludvalget er man i udgangspunktet enig med Niels E. Bjerrum i, at det skal tages ned.

- Den uhindrede adgang til havnefronten er en af de største herlighedsværdier, vi kan tilbyde christianshavnerne og gæsterne i området. Indhegningen har den konsekvens, at beboerne i den pågældende ejendom i brede kredse bliver anset som nogle, der gerne vil holde andre væk fra den herlighedsværdi, fortæller Poul Cohrt, der er formand for Christianshavns Lokaludvalg.

Lokaludvalget håber, at der kan findes en løsning.

- Den bedste løsning vil jo være, at forbipasserende opfører sig på en måde, der gør, at ingen føler behov for at sætte et hegn op. For når de henviser til det svineri, som vi også kan se i nabobebyggelsen, så kan man egentlig godt forstå, at de føler behovet, men på den anden side, så kan det her jo skabe præcedens for noget, som vi overhovedet ikke er interesserede i, lyder det fra Poul Cohrt.

Formand vil ikke udtale sig

Det er det almene boligselskab Bo‐Vita, der ejer ejendommen på området og har ansvar for hegnet. 

Bo-Vitas formand, Jan Hyttel, vil ikke stille op til interview. Han henviser til, at sagen skal i byretten, og han vil ikke udtale sig, før der er en afgørelse.

Det vil Niels E. Bjerrum derimod gerne. 

Men hvad er egentlig problemet ved hegnet? Der er jo ikke lås og slå på, og man kan frit bevæge sig ind på området, hvis man har lyst?

- For mig er problemet flere ting. Jeg synes, det er forkert, at man sætter et hegn op et sted, hvor man ikke må sætte et hegn op. Og så synes jeg ikke, at man på den måde skal have lov til at privatisere havnefronten. Jeg synes, havnefronten tilhører os alle sammen, lyder det fra Niels E. Bjerrum.Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget