Træ skal bære 36 meter højt kæmpebyggeri – nu bliver første spadestik taget

En 28.000 kvadratmeter stor bygning fordelt på otte etager bliver helt eller delvist bygget i træ. Det reducerer CO2-udledningen markant.

28.000 kvadratmeter fordelt på 8 etager, som rager 36 meter op i luften.

På Marmormolen i Nordhavnen i København bliver første spadestik til et af Danmarks største byggerier i træ mandag taget.

Her bygger AP Pension nemlig en erhvervsejendom, og det er også deres datterselskab, AP Ejendomme, der opfører byggeriet.

Meningen med at bruge træ er, at det reducerer CO2-udledningen markant, så byggeriet dermed bliver mere bæredygtigt.

Faktisk forventer AP Pension at kunne reducere CO2-udledningen med ca. 6.660 ton på råhuset.

- Med vores kommende ejendom på Marmormolen sætter vi fuldt fokus på det bæredygtige byggeri. For AP Pension har det stor betydning, at vi kan være med til at bidrage til en bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål, siger Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme.

Fakta om Marmormolen:

Det er Henning Larsen, der har tegnet erhvervsejendommen, og her er de stolte over at være en del af det store bæredygtige byggeri.

- Det er i dag bydende nødvendigt, at arkitekturen udfordrer vores vanlige forestilling omkring konstruktioner og materialer. Byggeindustrien er storudleder af CO2, og vi har derfor også store muligheder for at gøre tingene bedre. Med dette nye og større træbyggeri i hovedstaden kan vi forhåbentlig være med til at sætte standarden for, hvordan der bliver arbejdet med arkitektur i resten af landet, siger Søren Øllgaard der er Partner & Design Director i Henning Larsen.

Mandag vil indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek (S), være med til at første spadestik til byggeriet, der forventes at stå færdig i 2025.