Problemer med løsgående hunde på Damhusengen: "På ingen måde acceptabelt"

Er løsgående hunde et problem på Damhusengen i Vanløse? Ja, mener medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune, Andreas Kiel - men forvaltningen nedtoner problemet, siger han.

Alle skal kunne trygt kunne gå tur på Damhusengen i Vanløse uden at frygte løsgående hunde.

Derfor skal der gøres mere, for at få ejere til at holde deres hunde i snor, når de går udenfor de områder, der er ellers markeret til fritgående hunde på Damhusengen.

Det mener Andreas Kiel (S), der medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune, og som har modtaget flere henvendelser fra borgere, der påpeger, at løsgående hunde er et stort problem på Damhusengen.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at man skal gå og være utryg, når man skal på legepladsen med sin familie. Så der skal gøres noget, som kan give tryghed til både familierne ovre på legepladsen, og dem, der er ude og gå, så de ikke skal frygte at blive antastet af en hund, siger han.

Sådan er reglerne om hunde i naturen

Også Københavns Teknik- og Miljøforvaltning har modtaget henvendelser fra borgere, der påpeger, at mange hundejere ikke holder deres hunde i snor, når de bruger Damhusengen.

Det fremgår af et brev fra Teknik- og Miljøforvaltningen, skrevet på vegne af vicedirektør Nikolaj Hvingtoft Hansen. Brevet er et svar på en henvendelse fra Andreas Kiel.

'Forvaltningen får henvendelser om løse hunde på Damhusengen, og det er en udfordring, at nogle hundeejere ikke respekterer andre brugeres personlige grænser i forhold til hunde samt ikke overholder hundelovens bestemmelser om, at man skal have kontrol over sin hund, hvis den ikke er i snor,' lyder det i brevet.

Mere skiltning - eller mere politi?

Der er tre løsninger på problemet med de løsgående, som Andreas Kiel ser det.

Større og mere omfattende skiltning, der gør opmærksom på de to fritløbsområder, hvor hundene må løbe uden snor, mere tilstedeværelse fra politiets side eller indhegning af fritløbsområderne.

Teknik- og Miljøforvaltningen påpeger dog, at Damhusengen er fredet og bliver reguleret af Udviklingsplan Damhussøen, Damhusengen og Krogebjergparken fra 2017, men at udviklingsplanen ikke lægger op til, at man kan øge antallet af permanente skilte i området.

Det afvises også at forstørre skiltene, da det kan skæmme området, lyder det.

quote Jeg synes, at svaret nedtoner udfordringen. Det er jeg ikke sikker på er det rigtige at gøre

Andreas Kiel (S)

Dog vil forvaltningen overveje at starte en hundekampagne, der med midlertidige skilte og uddeling af flyers med beskrivelser af, hvor der er fritløbsområder, tidligere har hjulpet på problemet - omend kun for et kort periode, men:

'Vi mener ikke, at vi som forvaltning kan skilte os ud af den dårlige adfærd. Det er politiet, der skal håndhæve loven og ordensreglementet, og som har beføjelsen til at skride direkte ind over for hundeejere, der ikke viser hensyn,' lyder det videre i brevet.

Og det var ikke helt det svar, Andreas Kiel havde håbet på, siger han:

- Jeg synes ikke, at forvaltningen kommer med oplagte muligheder til, hvordan vi kan løse udfordringen derude. Jeg synes også, at svaret nedtoner udfordringen. Det er jeg ikke sikker på er det rigtige at gøre, siger han.

Derfor kan de andre partier forvente et opkald fra Andreas Kiel i løbet af den kommende uge, og senest fredag vil han sende et forslag på en løsning til forvaltningen og bede kommunen om at gå ind i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

aa0a52a5-4ee0-43c9-b910-3d670041801c

Skypumpe set over Nordsjælland mandag

60_percent

playEfter Amager Fælled-demo: ”Selvfølgelig kan vi ændre noget”

Helsingør(1)

Uerstattelige gamle træer vandaliseret: "For mig er det ren ondskab"

Myg

Det vrimler med dette insekt lige nu - derfor sværmer de om mennesker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere