Pressemøde om corona-situationen: "Epidemien begynder at ændre karakter"

Tidligere i dag sendte TV 2 Lorry live fra dagens pressemøde.

Sundhedsministeriet har mandag afholdt pressemøde om corona-situationen. 

På mødet blev der blandt andet oplyst at der er konstateret 932 nye smittetilfælde mandag. I alt 153 er indlagte heraf 27 på intensiv afdeling, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Det er en stigning. Men det skal ses i forhold til, at vi i april genåbnede restauranter og værtshuse. Derfor var det ventet, at smitten vil stige. Det er ikke nogen alarmerende udvikling.

- Vi står stadig et godt sted i Danmark, når det gælder epidemien, siger Magnus Heunicke.

Epidemien begynder at ændre karakter

Epidemien begynder at ændre karakter, fordi de ældste borgere nu er vaccineret, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Der er nu flere i gruppen 30- til 39-årige, der bliver indlagt, end borgere over 80 år der bliver indlagt. Det er positivt, fordi jo yngre, man er, når man bliver indlagt, jo bedre mulighed har man for at komme sig helt og komme sig hurtigt, siger Magnus Heunicke.

Tilvalgsmodellen skal i høring

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sætter ikke dato på, hvornår danskerne frivilligt kan få en vaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson. Men regeringen arbejder på at få lovgrundlagt på plads i næste uge, siger Magnus Heunicke.

- I næste uge vil lovgrundlaget være på plads, så vi hurtigst muligt får ordningen op at køre, siger Magnus Heunicke.

På mødet deltager:

- Sundhedsminister Magnus Heunicke


- Direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum


- Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm


- Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri


- Rigspolitichef, Thorkild Fogde


Brostrøm: Tydelig effekt af vacciner

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har fået ordet, og han indleder med at konstatere, at epidemien er stabil.

- Vi kan se en helt tydelig effekt af vaccinerne i forhold til sygdomsbyrden. Vi har vaccineret stort set alle over 70 år, og det kan vi se effekten af, siger Brostrøm.

Han fortælle endvidere, at sundhedsmyndighederne forventer at modtage og udrulle langt flere vacciner fra Moderna inden for de næste par uger. Til gengæld nedjusterer myndighederne forventningerne til leveringen af CureVac-vaccinen. CureVac er endnu ikke godkendt af sundhedsmyndighederne, men den ventes at indgå i vaccinationsprogrammet sammen med de to godkendte vacciner fra Pfizer og Moderna. 

SSI-direktør: - Det går ganske godt

Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut, har taget en planche med til pressemødet, der skal illustrere, at det ifølge Ullum, går "ganske godt" med epidemiudviklingen. 

Der kommer flere, men kortere nedlukning

Der vil komme flere - men forhåbentlig kortere - lokale nedlukninger, forventer direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri.

Hun henviser til, at mange kommunerne nu er i gang med fysisk at tage ud til personer, som ikke kan nås på telefonen af smitteopsporingen.

- 93 kommuner har indgået aftale om at medvirke til smitteopsporing. Når kommunerne selv arbejder med fysisk opsporing af smittede, så vil mere end 97 procent af alle smittede blive kontaktet inden for få timer. Det har stor betydning for at stoppe spredningen af sygdommen.

- Men vi skal forvente, at vi skal leve med de lokale nedlukningerne et stykke tid endnu, siger Anette Lykke Petri.

Politiet i den kommende tid vil holde øje med særlige områder 

Rigspolitichef Thorkild Fogde opfordrer til, at danskerne holde øje med forsamlingsforbuddet, når sommersæsonen for alvor kommer i gang.

- Forsamlingsforbuddet er hævet til 75 personer udenfor og 25 indenfor i offentligt tilgængelige lokaler. Det er langt lettere at håndtere for borgerne og for politiet, men det er vigtigt, at man fortsat er opmærksom på forsamlingsforbuddet, siger Thorkild Fogde.

Han varsler, at politiet i den kommende tid vil holde øje med særlige områder - kaldet hotspots - hvor mange forsamles.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik