Movia: "Knækket" bus knækkede ikke - er tilbage i drift

Tidligere på dagen blev det meldt ud, at en bus var knækket i sit midterled på Torvegade i København. Der var dog kun tale om et for skarpt forsøg på en vending, der fik bussen til at låse.

Foto: Presse-fotos.dk

Ifølge Movia, der står for busdriften i hovedstaden, var der dog ikke tale om, at en bus tidligere i dag knækkede, mens den kørte med passagerer.

Derimod var det et forsøg på en for skarp uvending fra chaufføren, som bussens midterled ikke kunne holde til trods sin bøjelighed.

- Da Knippels Bro i formiddags var lukket, blev busserne omlagt. Her forsøger en chauffør på 2A at lave en stille u-vending, men lykkedes ikke, da bagenden kom ud i en for skarp vinkel, der låste bussen, oplyser Movias Plandirektør Per Gellert til TV 2 Lorry.

Bil- og buskøen var tidligere på dagen lang på Amager, da Knippelsbro var lukket for en periode. Foto: Thomas Stærmose - TV 2

Han tilføjer, at chaufføren derfor ikke kunne få bussen drejet rundt af egen drift, hvorfor den måtte hjælpes fri efterfølgende.

- Bussen har ikke lidt skade, og den er på vej i rute igen. Der er ingen personskade i forbindelse med hændelsen, der betød at bussen holdt stille i en halv time. Movia beklager meget de gener, som dette måtte have forvoldt vores passagerer, lyder det fra Per Gellert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik