Mærkværdige ladestationer klar: Nu bliver 41 elbusser sat i rute

To buslinjer bliver omdannet til udelukkende at køre på el, efter flere ladestationer er klar til at blive taget i brug på forskellige busstoppesteder rundt i hovedstaden.

Ladestationerne til de kommende elbusser er ved at være klar på forskellige busstoppesteder rundt i hovedstaden. Fra den 8. december bliver 41 elbusser derfor taget i brug. 

Det skriver overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet i et Facebook-opslag.

- Hver gang vi udskifter diesel med el, kan det mærkes på klimaregnskabet - og vi slipper for støj og giftig os, så det hjælper på luftkvaliteten og sundheden også, skriver han blandt andet i opslaget.

Det bliver buslinjerne 2A og 18, der i første omgang kommer til at køre el og derved kan gøre brug af de nye ladestationer. 

Testkørsler

Københavns Kommune, Movia og energiselskabet E.ON har de sidste to år testet to elbusser på linje 3A, der kører mellem Nordhavn og Valbyparken.

Testforsøget viste ifølge kommunen, at elbusser er en rigtig god idé - så god, at kommunen vil gå i gang med at udskifte hele flåden af bybusser, så de fremover kører på el.

- Alle københavnere skal kunne trække vejret uden risiko for at få luftsygdomme. Derfor investerer vi massivt i omlægningen af trafikken, så den kører på grøn energi. Det er vores mål at skifte hele busflåden i København ud til nogle, der hverken støjer eller forurener og i stedet kører på grøn energi, sagde overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet til TV 2 Lorry i forbindelse med offentliggørelsen af planerne for elbusserne.

CO2-udledningen fra busserne i Københavns kollektive transport vil falde med cirka 19 procent, når de 41 nye elbusser er sat i drift, mens den på Frederiksberg falder med cirka 23 procent, viser tal fra Movia. 

Efter planen skal de sidste dieseldrevne busser i byen udfases senest i 2025.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere