Livreddere står klar til at redde fodboldfans i København

Københavns Kommune har i samarbejde med TrygFondens kystlivreddere åbnet en midlertidg badezone ved Ofelia Plads under sommerens EM-slutrunde.

I aften starter startskuddet til EM i fodbold, og lørdag bliver den helt store festdag for danske fodboldfans, når landsholdet møder Finland i Parken.

I den anledning vil store dele af København være dækket i røde og hvide farver, og der vil formentlig blive indtaget alkohol i stride strømme – især hvis vejret holder.

Samtidig mens fodboldfesten er i gang, så vil der også være mulighed for at bade, når Københavns Kommune midlertidigt åbner en ny badezone ved Ofelia Plads.

Af den grund er der samtidig opstillet et midlertidigt livreddertårn, hvorfra TrygFondens kystlivreddere vil holde øje med alle, der skulle have lyst til at springe i havet.

Den nye badezone ligger dog på et sted med relativt dybt vand, og derfor vil der være begrænsninger for hvem, der må bade. Det kun personer, der kan svømme, som må tage en badetur, og børn skal følges med en voksen.

Se, om flaget er hejst

Livredderne vil være til stede hver dag mellem kl. 11 og 19 den næste måneds tid frem til 11. juli, og badezonen vil som udgangspunkt være åben i de tidsrum, der ikke vises kampe på storskærm.

Lasse Serup Jensby, driftsleder for TrygFonden Kystlivredning, fortæller til TV 2, hvordan man altid kan se om livreddertårnene rundt om i landet er bemandet eller ej:

- Når vi har livreddere i vores tårne er flaget hejst. Dermed kan du altid hurtigt se om vi er til stede på stranden. Det kommer også til at gælde på vores midlertidige badested 'Ofelias Plads' under EM i fodbold, lyder det fra Lasse Serup Jensby.

Det midlertidige badeområde ved Ofelia Plads
Det midlertidige badeområde ved Ofelia Plads
Foto: Lasse Serup Jensby, TrygFonden Kystlivredning

Livredderne på Ofelias Plads vil hver dag klokken 12 måle badevandstemperaturen og sende den ind til TV 2 Vejret, hvorefter det bliver muligt at se badevandets temperatur på TV2 Vejrets app og hjemmeside.

Foruden den unikke mulighed for en dukkert under fodboldfesten på Ofelia Plads byder Københavns Havn på tre andre livredderbemandede havnebade, nemlig på Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen.