Lawand hjælper børn i coronakrisen: "Det må ikke gå ud over dem, der i forvejen har det svært"

01:56

- Krisen rammer jo i aller højeste grad de unge og børn, som har det sværest. Og som ikke kan få hjælp hjemmefra, fortæller Lawand Namo. 

Han hjælper hver dag 13-årige Maria med lektierne. Eller også tager de bare en snak om det, der fylder.

Han er frivillig i Ungdommens Røde Kors' nye online-indsats #CoronaVenner, hvor en række frivillige landet over giver virtuel støtte og sender digital hjertevarme til de udsatte børn og unge, der er afskåret fra deres vante fællesskaber under coronakrisen.

Børn og unge, der er indlagt på landets hospitaler. Dem, der ikke kan få hjælp hjemmefra. Eller dem, der bare har brug for at få et pusterum fra deres forældre:

- Når vi laver CoronaVenner er det fordi vi insisterer på, at det her (coronakrisen, red.) ikke må gå ud over dem, der i forvejen har det svært eller ikke kan få hjælp derhjemme, fortæller Lawand Namo og understreger samtidigt, at #CoronaVenner er for alle:

- Det kan også være, at man bare snakker med nogen, som er trætte af deres forældre. For helt ærligt, hvem har egentligt lyst til at være spærret inde med deres forældre 24/7 på ubestemt tid?

 

Bliv eller få en #CoronaVen

#CoronaVenner kan hjælpe med lektier, lave sociale aktiviteter, eller hvad der er brug for af støtte - virtuelt, digitalt og online.

 

Du kan tilmelde dig lige her.