Politiet indfører opholdsforbud ved badezone i Nordhavn - tre områder på Vestegnen sløjfes

Københavns Politi indfører et opholdsforbud på Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn.

Københavns Politi indfører opholdsforbud på Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn.

Det træder i kraft i dag tirsdag klokken 12.30 og gælder indtil torsdag klokken 18.00, men perioden kan forlænges.

Forbuddet betyder, at man ikke må opholde sig i området. Det er dog fortsat tilladt at gå gennem zonen, og man må også bade fra Sandkaj, oplyser politiet. Men badezonen skal forlades, når badeturen er slut.

quote Men man må ikke stoppe op og sprede sit håndklæde ud og lægge sig til at soltørre. For så tager man ophold.

Peter Dahl, ledende politiinspektør, Københavns Politi

- Alt almindelig færden må gerne ske.  Så man må gerne gå en tur hånd i hånd, og man må gerne lægge sit håndklæde, tage en badetur, og så gå hjem igen. Men man må ikke stoppe op og sprede sit håndklæde ud og lægge sig til at soltørre. For så tager man ophold, siger ledende politiinspektør, Peter Dahl, til TV 2 Lorry.

Sandkaj er én af Københavns badezoner, hvor der i et afgrænset område er tilladt at bade, men der er ikke livreddere på stedet.

Billeder fra Sandkaj den 1. juni viser mange mennesker i området. Det har fået politiet til at indføre opholdsforbuddet.

- Igår forsøgte vi med betjente at gå i dialog med folk på Sandkaj, men vi måtte konstatere, at det ikke var nok. Så nu har vi lavet en såkaldt time out på Sandkaj i to en halv dag, hvor vi ser, om vi kan lave nogle fysiske tiltag, så borgerne nemmere kan gennemskue, hvad man må og ikke må, siger Peter Dahl.

Opholdsforbuddet trådte i kraft klokken 12.30 den 2. juni. Her ses betjente på Sandkaj efter opholdsforbuddet trådte i kraft.
Opholdsforbuddet trådte i kraft klokken 12.30 den 2. juni. Her ses betjente på Sandkaj efter opholdsforbuddet trådte i kraft.
Foto: Presse-fotos.dk

Tidligere indførte Københavns Politi et opholdsforbud på Islands Brygge. Det blev ophævet den 1. maj. Siden har politiet opsat firkanter på græsset, hvor der maksimalt må opholde sig 10 mennesker.

Overtræder man et opholdsforbud koster det 2.500 kroner i bøde. Bøden kan stige, hvis man overtræder forbuddet gentagende gange.

Her ses det område, hvor politiet indfører opholdsforbud:

Politiet vil i de kommende dage være tilstede ved Sandkaj og de øvrige områder, hvor der er fare for, at for mange samles.

Sandkaj og Göteborg Plads har siden den 24. april været en såkaldt advarselszone, hvor der med skilte er blevet advaret mod, at politiet kan indføre et opholdsforbud, hvis der samles for mange mennesker.

Billedet er taget den 1. juni ved Sandkaj på Nordhavn. Her er netop indført opholdsforbud.
Billedet er taget den 1. juni ved Sandkaj på Nordhavn. Her er netop indført opholdsforbud.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

TV 2 Lorry snakkede mandag aften med Københavns- og Nordsjællands Politi. Ingen af de to politikredse havde givet bøder for brud på forsamlingsforbuddet mandag.

Tirsdag valgte Københavns Vestegns Politi at sløjfe tre corona-hotspots. Det drejer sig om:

  • De grønne områder ved Bagsværd Sø
  • Elverparken i Herlev
  • P-pladsen foran Brøndby Stadion

Ishøj Havn er fortsat et corona-hotspot, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse. 

- Vi har ført mange tilsyn med vores hotspots for at undgå, at mange små grupper går hen og bliver en stor forsamling – og generelt har vi set gode takter og omtanke. Derfor sløjfer vi nu tre af områderne men fortsætter indtil videre med en øget opmærksomhed i Ishøj havn, hvor mange søger hen i det gode vejr, siger politidirektør Kim Christiansen.

Han understreger, at politiet stadig kører med forhøjet coronaberedskab og er klar til at indføre nye hotspots, hvis nødvendigt. 
 

Aktuelle hotspots, du bør undgå i Lorryland:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere