Julebryllup? Bliv viet foran Operaen eller Det kongelige Teater

Københavns Kommune tilbyder igen vielser, der er lidt ud over det sædvanlige.

Den 18. december kan man blive viet lige her på balkonen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Den 12. december kan man blive viet foran Operaen. Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Går du eller din kæreste med "ringfingerkløe", så er det måske nu, du skal slå til og overraske din kommende ægtefælle med en vielse, der både er enestående og ikke mindst Instagram-venlig. 

Som en del af det efterhånden meget populære koncept ’Vie i det fri’ præsenterer Københavns Kommune nu to nye lokationer for giftelystne par, der ønsker en helt særlig vielse i julemåneden.

Brudeparrene får mulighed for at sige ’ja’ på Det Kongelige Teater eller foran Operaen i december.

Fakta om ’Vie i det fri’

 • ’Vie i det fri’ er en mulighed for at sige "ja" til hinanden ved en intim og mindeværdig ceremoni under åben himmel, som hovedstadens ikoniske og spektakulære seværdigheder danner rammen om.
 • Konceptet blev introduceret første gang i 2012.
 • Læs mere om ’Vie i det fri’ på www.IDOCPH.kk.dk
 • Tilmelding foregår ved at indsende en ægteskabserklæring via Københavns Kommunes hjemmeside: www.kk.dk/vielse. Når ægteskabserklæringen er godkendt, modtager man et link til bookingsystemet, hvor det er muligt at vælge lokation og tidspunkt for vielsen.

  ​​​​​Kilde: Københavns Kommune

- En særlig anledning fortjener særlige rammer. Selvom Rådhuset i sig selv er en af byens smukkeste bygninger, har København et væld af fantastiske kulturinstitutioner, der kan være med til at sætte prikken over i’et på en allerede mindeværdig dag. Derfor vil vi gerne tilbyde muligheden for at blive gift på flere smukke steder rundt omkring i byen, og vi kan se, at rigtig mange har lyst til at benytte sig af det, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester i København Franciska Rosenkilde (Å) i en pressemeddelelse. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 12. december kan man blive viet foran Operaen.  Foto: TV 2 Lorry

På Det Kongelige Teater foregår vielsen udendørs på balkonen med udsigt over Kongens Nytorv. Og ved Operaen foregår vielsen på pladsen udenfor under det store halvtag med havnen som baggrundstæppe.

Læs også Hus Forbi-sælgere i glædestårer: Har fået rejse i bryllupsgave

Konceptets popularitet er ikke til at tage fejl af. Med tilføjelsen af årets sidste to steder slår ’Vie i det fri’ rekord i 2020 med hele 17 lokationer. Og mens der i 2019 blev foretaget 162 vielser ved ’Vie i det fri’-arrangementer, er der indtil videre i 2020 allerede foretaget 253 vielser. 

Dato, tid og pris

Vielse i Det Kongelige Teater 18. december 2020

 • Vielsen foregår udendørs på balkonen med udsigt over Kongens Nytorv fredag den 18. december 2020 mellem klokken 13.30 og 16.30.
 • Parrene opholder sig i den smukke balkonfoyer, mens de venter.
 • Det koster 1.450 kr. at blive viet på Det Kongelige Teater den 18. december 2020. Forskellen i forhold til normalprisen på 950 kr. skyldes øgede udgifter til rengøring og foyerpersonale.

 

Vielse foran Operaen 12. december 2020

 • Vielsen foregår udendørs på pladsen foran Operaen under det store halvtag lørdag den 12. december 2020 mellem klokken 13.00 og 16.30.
 • Parrene kan opholde sig i Operaens foyer, mens de venter.
 • Det koster 1.450 kr. at blive viet ved Operaen den 12. december 2020. Forskellen i forhold til normalprisen på 950 kr. skyldes øgede udgifter til rengøring og foyerpersonale.

Læs også Marion og Kenneth holdt drive-by diamantbryllup - og så dukkede politiet opTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?