Husker du Søs fra ’Far til Fire’? Droppede skuespillet for at forfølge sin drøm

Carla Mickelborg havde spillet Søs i seks 'Far til Fire'-film, før hun fandt ud af, at det ikke gjorde hende lykkelig. I dag er hun selvstændig med sit eget firma, hvor hun hjælper folk med at nå deres mål. Og i dagens anledning gælder det nytårsforsætterne.

Vi kender det alle sammen.

Følelsen af at sætte sig et nytårsforsæt for så blot at bryde det godt og grundigt lige bagefter.

Sidste år havde to ud af fem danskere brudt deres nytårsforsæt, allerede da vi nåede marts.

quote Du bliver ikke lykkelig, når du har tabt de 10 kilo eller tjener 100.000 kroner om måneden.

Carla Mickelborg

Alligevel starter nytåret gang på gang ud med velmenende forsætter for det nye år. I hvert fald for godt en fjerdedel af befolkningen.

Men hvorfor kan vi så ikke følge dem til dørs?

Det handler om at tage små skridt, som man faktisk glæder sig til, frem mod målet. I hvert fald hvis man spørger Carla Mickelborg.

Hun er CEO i firmaet Goal Setter og foredragsholder. Og så er hun vel en slags influencer. I hvert fald har hun hundredetusind følgere på Instagram alene.

 
 

- Der er mange, der forbinder nytårsforsætter med noget negativt og med, at man altid fejler. Men min erfaring er at få sat handling på stille og roligt. Og gøre nogle ting, som man faktisk glæder sig til, fortæller hun og tilføjer:

- Du bliver ikke lykkelig, når du har tabt de 10 kilo eller tjener 100.000 kroner om måneden. Ikke medmindre, du har følt lykken undervejs.

De 10 mest populære nytårsforsætter

Det var en fuldstændig vanvittig idé. Men det lykkedes

Netop det at nå sine mål, er noget, der har fyldt meget i Carla Mickelborgs liv. Og noget af det, hun er allerbedst til, hvis hun selv skal sige det.

Og det startede allerede i gymnasiet, da hendes sidemand spurgte hende, hvad hun drømte om. Det var nemlig der, hun for første gang kom på den idé, at hun ville være skuespiller.

Så det blev hun.

 
 

Og siden spillede hun Søs i seks 'Far til Fire'-film:

- På den måde kan man sige, at der ikke var langt fra tanke til handling. Jeg var hurtig til at opfylde min drøm om at blive skuespiller, fortæller hun.

Problemet var bare, at jobbet som skuespiller ikke gjorde hende lykkelig.

- Jeg tænkte: 'Jeg er ikke engang glad for det her job som skuespiller. Så hvorfor bliver jeg ved med at kæmpe for det her?', forklarer Carla Mickelborg.

quote Hvis du har et vanvittigt ønske, så lad være med at lukke ned for det. For det er den vej, du skal gå. Den vej, hvor dit hjerte banker.

Carla Mickelborg

Og det var der, hun indså, hvad hun virkelig drømte om: Hun ville tjene gode egne penge og starte sit eget firma.

- Det var jo en fuldstændig vanvittig idé. Men det lykkedes. Det er det, jeg laver i dag, fortæller Carla Mickelborg, med en begejstring i stemmen, der kan inspirere de fleste.

- Så hvis du har et eller andet vanvittigt ønske, så lad være med at lukke ned for det, før du har givet det en chance. For det er den vej, du skal gå. Den vej, hvor dit hjerte banker.

Vi skal glæde os til processen

Det at nå sine mål er stadig noget, der fylder en del i Carla Mickelborgs liv.

Faktisk i en sådan grad, at hele hendes professionelle liv drejer sig om at sætte og nå mål.

 
 

Firmaet, Carla Mickelborg i sin tid satte sig for at starte, hedder nemlig slet og ret Goal Setter, og har til formål at hjælpe folk med at finde frem til deres sande mål. Og nå dem.

Ved hjælp af en vægkalender med billeder, der illustrerer ens mål, kan man hver dag tage et skridt nærmere at indfri dem.

 
 

Hver dag skriver man nemlig tre ting ned, der kan hjælpe dig til at nå dine mål - og som du glæder dig til.

- Vi skal prøve at få noget positivt ind i de her ting, vi gerne vil ændre. Så vi kan glæde os til det.

Carlas bedste råd til at nå dine mål for 2020