Anna har sultestrejket for klimaet i syv døgn

22-årige Anna Bjerre Johansen har sammen med syv andre aktivister sultestrejket i syv døgn for at protestere over regeringens klimapolitik. De kræver, at samtlige klimaaftaler skal genforhandles.

- En sultestrejke understreger alvoren, fordi vi sætter vores egne kroppe på spil. Og os selv. Det gør man ikke på samme måde, når man skriver et debatindlæg eller tager til en demonstration.

Ordene kommer fra den 22-årige Anna Bjerre Johansen, efter at hun - sammen med syv andre unge - netop har afsluttet syv døgns sultestrejke for klimaet.

quote Det har ikke været sjovt. Men det har været okay, fordi det handler om noget, der er større end os selv.

Anna Bjerre Johansen

Syv dage i campingstole på Christiansborg Slotsplads for at råbe politikerne op. Syv dage med hovedpine, kvalme og ondt i maven.

- Det har ikke været sjovt. Men det har været okay, fordi det handler om noget, der er større end os selv.

De otte unge klimaaktivister har i syv døgn udelukkende levet vand og urtete, hvilket både har givet hovedpine og kvalme.
De otte unge klimaaktivister har i syv døgn udelukkende levet vand og urtete, hvilket både har givet hovedpine og kvalme.

Anna Bjerre Johansen og de syv andre unge studerende er aktive i Den Grønne Studenterbevægelse, som står bag sultestrejken.

Målet var at få Folketingets politikere til at genforhandle samtlige klimaaftaler.

- Det er ikke lykkedes at få et løfte fra politikerne om, at de vil genforhandle klimaaftalerne, men vi har talt med flere politikere, som er åbne over for at genåbne nogle af aftalerne, siger Anna Bjerre Johansen.

- Selv om vi ikke rykker nok, så gør det alligevel en forskel. Og det gør det meget nemmere at være i verden, når man kan mærke, at man forandrer noget.

Den Grønne Studenterbevægelse

Den Grønne Studenterbevægelse (DGSB) er et initiativ, der er startet af studerende fra forskellige videregående uddannelser i 2018. Målet med bevægelsen er at samle unge om klimakampen for at finde kollektive politiske løsninger på klimakrisen. DGSB anerkender alle ikke-voldelige aktiviteter og metoder, der bidrager til omstillingen, som legitime, men accepterer ikke sexisme, racisme, vold eller hærværk.


Læs mere om Den Grønne Studenterbevægelse her.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag


København


Forsiden lige nu

Se flere