Amager Fælled: Demonstranter forhindrer hegn i at blive flyttet

Demonstranter fik mandag sat en midlertidig stopper for, at projektselskabet Fælledby kunne flytte et byggehegn.

Byggepladsen på Amager Fælled er aktiv igen, og mandag var projektselskabet Fælledby klar til at sætte gang i en ny del af byggeprocessen.

De ville gå i gang med at flytte et hegn og fælde noget af beplantningen i den del af byggefeltet, der går under navnet "krattet". På den måde ville hele byggefeltet snart være hegnet ind, og processen er sat til at skulle vare fra mandag frem til den 14. februar.

Men demonstranter, der er imod byggeriet på Amager Fælled, forhindrede Fælledby i at gå i gang.

På grafikken her kan man se, hvor byggefeltet på Amager Fælled er. Det grønne felt er den del af området, der er indhegnet i dag. Det grå felt er det, man også kalder "krattet", og det er endnu ikke hegnet ind.
På grafikken her kan man se, hvor byggefeltet på Amager Fælled er. Det grønne felt er den del af området, der er indhegnet i dag. Det grå felt er det, man også kalder "krattet", og det er endnu ikke hegnet ind.

- Vi stoppede med at flytte hegnet efter anbefaling fra politiet. Den måde, det udfoldede sig på, gjorde, at politiet vurderede, at det var bedre at standse for nu. Så må vi koordinere, hvad vi gør herfra, siger den kommunikationsansvarlige for Fælledby, Simon Madsen.

En af demonstranterne fortæller til TV 2 Lorry mandag, at årsagen til demonstrationen var, at de er imod, at Fælledby ville gå i gang med at rydde krattet allerede mandag.

Men det afviser Fælledby er tilfældet. De har planer om at fælde noget beplantning, men ikke rydde området endnu:

- I vores tilladelser er der forskel på at rydde og fælde. En rydning er noget, man gør nede på jorden, hvor man fjerner rødder og tørv. Men det er ikke det, vi skal i gang med nu. Vi skal klippe en del af krattet ned, og det skal vi gøre efter nogle helt særlige regler, der er i vores myndighedstilladelser, siger Simon Madsen.

Det er endnu uvist, hvornår Fælledby vil genoptage arbejdet med at flytte hegnet og fælde noget af beplantningen i "krattet.

Hvad undrer du dig over?