Vil du være betjent? Københavns Politi jagter fremtidens betjente

Københavns Politi holder informationsmøde for fremtidens politifolk.

Københavns Politi inviterer tirsdag den 8. oktober til deres halvårlige informationsmøde i Bellahøj. Her er et af formålene at finde fremtidens politikadetter og politibetjente.

Det er koordinerende uddannelsesleder i Københavns Politi Jesper Olesen, der byder de mulige aspiranter velkommen tirsdag aften.

- Der er et indlæg fra min side, hvor man hører om, hvordan det er at blive uddannet politikadet og politibetjent, fortæller Jesper Olesen til TV 2 Lorry.

Som politikadet varetager man opgaver som grænsekontrol og andre bevogtningsopgaver, mens en politibetjent løser hverdagens politiopgaver. Uddannelserne tager henholdsvis seks måneder og to år og fire måneder.

Til arrangementet regner Jesper Olesen med en deltagelse på mellem 60 og 80 mennesker. Og allerede her kan fremtidens politikadeter og politibetjente måske blive rekrutteret.

- De navne og oplysninger jeg får fra deltagerene, sender jeg videre til Rigspolitiets Rekruttering. Så bliver nogle kontaktet og spurgt, om de er interesseret i en af de to uddannelser og komme til optagelsesprøverne, siger Jesper Olesen.

Optagelsesprøverne løber over to dage, hvor den første dag gennemgår aspiranterne en fysisk test og en danskprøve. Består man den første dag, byder anden dagen på en samarbejdsprøve og en personlig samtale. Hvis man består alle prøver, bliver man tilbudt en plads på en af de to politiuddannelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere