Verdens mest inspirerende trommeslager og guitarist er fra Lorryland

Københavnske Henrik Engqvist er sammen med sin kollega Søren Reiff blevet udnævnt til henholdsvis den mest inspirende trommeslager og guitarist.

Henrik Engqvist er ifølge musikere og musikelskere fra hele verden år 2017's mest inspirerende trommeslager. Foto: Carsten Weide

Hele to danskere har vundet en stor amerikansk musikpris. 

De er blevet hædret som henholdsvis den mest inspirerende guitarist og trommeslager i år 2017 af det amerikanske musikprogram Studio Jams.

Det er guitarist Søren Reiff og trommeslager Henrik Engqvist, der nu kan prale med de fine titler det næste år. For københavnske Henrik Engqvist er kåringen noget af det større, man som musiker kan opnå:

- Det er fint at blive nomineret, men at vinde den er uvirkeligt, siger han. 

Han lægger vægt på, at Studio Jams er et musikprogram for musikere og musikelskere, som ses af virkelig mange mennesker. Det kan både ses på nettet, hos en amerikansk tv-udbyder, der når ud til over 100 millioner seere, og i små uddrag på YouTube.

Sådan foregår konkurrencen

  • Der bliver i løbet af året optaget en række tv-shows, hvor profesionelle jazz- og blues-musikere sammen skal skabe musik.
  • En jury udvælger seks deltagere fra det foregående år. For 2017-konkurrencen, der for nylig er blevet afgjort, var kategorierne: Mest inspirerende trommeslager, bassist, guitaritarist, keyboardspiller, saxofonist og specialist 
  • Seerne kan herefter stemme om, hvem de mener, skal vinde. 

Og det er ikke normalt, at to danskere samme år får så fin en pris i USA, siger Henrik Engqvist med ordene:

- Det er meget, meget, meget, virkelig unormalt!  

Hør trommeslager Henrik Engqvist spille (What if God Was) One of Us i en ældre udgave af Studio Jams. 2017-sæsonen af programmet er endnu ikke klar.

Henrik Engqvist, der blandt andet har spillet med Jokeren, Erann DD og Banana Republic, håber, at prisen kan gøre det nemmere for ham at søge om penge fra fonde og organisationer.

Det er penge, som han blandt andet bruger på cd-indspilninger og rejser til USA for at lave projekter med amerikanske musikere.

For ifølge ham bliver det nemmere at få folk til at se ens kvaliteter, når andre allerede har fået øje på dem:

- Succes avler succes, siger han. 

Hør guitarist Søren Reiff spille nummeret Funky Mama, som han selv har skrevet, i en ældre udgave af Studio Jams.

Læs også Kom med til korprøve: Skal din sang bære Kronprinsen i mål?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?