Ungt band skal varme op for Metallica: "Det er fuldstændig vanvittigt"

En drengedrøm er gået i opfyldelse for de unge gutter i bandet Aphyxion, der snart skal varme op for Metallica i Royal Arena.

- Det er den største koncert, vi nogensinde har spillet. Vi har måske højest spillet for 1000 mennesker, og nu skal vi spille for 15.000 mennesker. Det sprænger skalaen. Det er fuldstændig vanvittigt. 

quote Metallica har været en kæmpe inspirationskilde for os. 100 procent.

 Michael Vahl, forsanger, Aphyxion

23-årige Michael Vahl fra bandet Aphyxion er mildt sagt begejstret over udsigten til at varme op for legenderne i Metallica, når det ikoniske rockband i starten af februar indtager Royal Arena. 

Fredag kunne Michael Vahl og de fire andre bandmedlemmer i Aphyxion offentliggøre, at de har vundet retten til at varme op for Metallica ved en af de fire udsolgte koncerter i Ørestad.

- Metallica bad LiveNation om at udvælge de 10 bands, som LiveNation mente havde størst potentiale. Bagefter har brugerne fået lov til at vælge fire opvarmningsbands på Metallicas hjemmeside, fortæller Michael Vahl. 

Her kan du se, hvilke andre bands der skal varme op for Metallica i Royal Arena

Lars Ulrich og co. har i høj grad været med til at forme det musikalske udtryk i Aphyxion, fortæller forsanger Michael Vahl.

- Metallica er et af de største hårdrock-bands. Da vi startede, spillede vi Metallica-covernumre. De har været en kæmpe inspirationskilde for os. 100 procent, lyder det.

Aphyxion kan formentlig beskrives som et endnu hårdere hårdrock-band end Metallica. Michael Vahl beskriver selv Aphyxions musik som melodisk dødsmetal.

- Det handler om at komme af med en masse aggressioner, og vi håber, at andre også kan finde forløsning i den musik, vi spiller. Det er en energieksplosion, siger han.

Det er måske de færreste, der kender navnet Aphyxion, men bandet kan ikke desto mindre fejre 10 års jubilæum i 2017. Det betyder, at bandmedlermmerne var 12-13 år, da de startede med at spille sammen. 

Aphyxion har udgivet to albummer, hvoraf det seneste, Aftermath fra 2016, har fået over 500.000 afspilninger på digitale streamingtjenester som Spotify og YouTube.

Aphyxion har blandt andet spillet på den københavnske metalfestival Copenhell.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere