Ubers skæbne er blevet udsat: Tiltalte mødte ikke op

Der blev ikke afsagt dom over de to Uber-chauffører, der torsdag stod tiltalt i Østre Landsret for ulovlig taxakørsel.

Foto: Toby Melville - Scanpix

I juli blev to Uber-chuaffører dømt for ulovlig taxakørsel i Københavns Byret, men dommen blev anket.

Derfor skulle Østre Landsret torsdag afgøre Ubers skæbne ved at vurdere, om der er tale om samkørsel eller ulovlige taxaer. 

Hvad, der skulle have været en stor finale, blev dog en flad fuser. 

Landsretten venter nemlig med at afsige dom over den første tiltalte Uber-chauffør til fredag, da der skal bruges længere tid til at votere. 

Det skriver Avisen.dk. 

Læs også Torsdag er Ubers skæbnedag: Er taxa-tjenesten ulovlig?

Taxabranchen, politikere, Uber og andre interesserede må altså væbne sig med tålmodighed.

Det var planen, at der efter frokost skulle køre endnu en ankesag. Men den tiltalte her mødte ikke op, og hans forsvarer anførte, at det derfor ikke var rimeligt at behandle sagen.

En betragtning, som forsvareren fik medhold i af landsretten. Dermed står dommen fra byretten til troende, skriver Avisen.dk.

Læs også Uber-chauffører i protest: Det kan blive svært at få et lift fredag aften

Senioranklager Rikke Jensen vil have skærpet straffen mod chaufføren, der i dag mødte op i retten, fra en bøde på 6.000 kroner til 10.000 kroner. Forsvarer Betina Hald Engmark mener, at chaufføren bør frikendes.

Dommen vil få betydning for Ubers fortsatte virke i Danmark og for de omkring 1.800 chauffører, der kører rundt i Storkøbenhavn.

Den 28-årige tiltalte blev standset af politiet i centrum af København om natten i november 2015 og igen i februar 2016. Begge gange kørte han for Uber i sin bil.

I landsretten kom det frem, at den pågældende ifølge egne oplysninger til SKAT i 2015 kørte 319 ture og herfor har opgivet en indtægt på 36.592 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik