Trivslen skrumper på landets største arbejdsplads.

En gennemsnitlig københavnsk skolelærer har fået lidt sværere ved at komme ud af fjerene for at gå på job. Det skriver Politiken lørdag.

Dalende motivation lyser ud af en stor undersøgelse af trivslen på Danmarks største arbejdsplads, Københavns Kommune, hvor lærerne tager prisen som de mest jobskuffede.

Men også blandt de fleste andre personalegrupper som daginstitutionspædagoger, social- og sundhedshjælpere, socialrådgivere og specialarbejdere i KøbenhavnsKommune er der generelt faldende tilfredshed. På en 7-skala ligger vurderingen af arbejdsmiljøet generelt nu på 4,6 mod før 4,8.

Jan Trojaborg, der er formand for Fællesrepræsentationen, et organ for personaleorganisationerne for de over 40.000 ansatte på landets største arbejdsplads, fokuserer på et andet tal: Hvor de ansatte for to år siden scorede 5,4 på spørgsmålet, om de ville anbefale andre at søge job på deres arbejdsplads, er tallet nu 5,1.

»Det er bekymrende, når de ansatte mister lysten til at anbefale andre at arbejde der. Overborgmesteren (Frank Jensen, red.) gør meget ud af, at København skal være en driftig by og en god by at bo i - men det skal altså også være en god by og en god kommune at arbejde i«, siger han til Politiken.

Jan Trojaborg lægger op til, at der laves analyser af alle områder, »hvor de røde lamper lyser, og det er uanset, om det er i teknik- og miljøforvaltningen, på rød stue i en børnehave eller blandt ansatte ved parkvæsnet«. For Jan Trojaborg er der ikke tvivl om, at når trivselstallene dykker, kan det skyldes de mange omstruktureringer, som giver usikkerhed.

Mikkel Hemmingsen, som er administrerende direktør i KøbenhavnsKommune, noterer sig, at der især er faldende tilfredshed på områder, hvor der har været større omstruktureringer som skolevæsnet, der bakser med følgerne af den landsdækkende skolereform, men også i Københavns Brandvæsen, der er i gang med en større omlægning.

Det samme gælder kommunens koncernservice med 900 ansatte, der er en støttefunktion for de syv forvaltninger.

»Det skal vi i gang med at evaluere, det har vi en aftale med medarbejderne om«, siger han til Politiken.

Pia Allerslev (V), Københavns børne- og ungdomsborgmester, er klar i mælet:

»Tallene viser, at mange ikke trives godt nok, og det kan vi ikke sidde overhørig«, siger hun til Politiken.

Den generelle lærertrivsel er nu nede på 4,5. Deres opfattelse af mulighederne for medindflydelse er røget ned fra 4,8 til 4,3. Og spørger man, om de har mulighed for at udføre deres arbejde uden uro og støj, er tallet røget ned fra 4 til 3,8.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik