Tredje finale i træk: Astralis kan vinde millioner i aften

For tredje gang i træk er det lykkes for e-sportholdet Astralis at spille sig i en finale. Søndag aften er der millioner på spil.

Foto: Tariq Mikkel Khan - Scanpix

Noget tyder på, at e-sportsholdet Astralis har fundet den helt store sommerform frem.

Holdet, der ligger på verdensrangslistens nummer 1 i CS:GO, var ellers ude i nødløsningerne tidligere på året, da en af holdets profiler, Markus "Kjaerbye" Kjærbye, pludselig forlod holdkammeraterne. 

Læs også Skifter til rivalen: CS-spilleren Markus Kjærbye skifter til North

- Under to timer før pressemødet finder vi ud af, at "Kjaerbye" har skrevet under med North. Jeg er målløs. Og mere motiveret end nogensinde, skrev holdleder Lukas "gla1ve" Rossander på Twitter, og blev bakket op af holdkammeraten Peter "dupreeh" Rothmann.

- Jeg er ikke andet end skuffet, skrev "dupreeh".

Kort efter blev erstatningen Emil "Magisk" Reif hentet som erstatning, og træner Danny "zonic" Sørensen var ikke sen til at spå, at Astralis kunne blive stærkere end nogensinde med det nye line-up. 

Måske havde han ret. Holdet er hvert fald i den tredje turneringsfinale i træk, efter de slog ærkerivalerne fra FaZe Clan i semifinalen ved ESL Pro League i Dallas lørdag aften.

Læs også Astralis forlænger med træner efter stor triumf

Nu går Astralisdrengene, der holder til i Sydhavnen, efter guldet og førstepladsen i turneringen, hvor præmiepuljen lyder på hele 750.000 dollars - hvilket svarer til omkring 4,75 millioner danske kroner.

- Vi har hele året valgt at fokusere mindre på stillingen på verdensranglisten og mere på at være top-forberedt til de store turneringer og vinde titler. Det er i sidste ende dem, der betyder noget, og vi er i Dallas for at vinde vores anden turnering i år, siger Lukas "gla1ve" Rossander og tilføjer:

- Vi fornemmer en stor og voksende opbakning alle steder, vi spiller og det er bare fedt at kunne repræsentere Danmark i de her turneringer, hvor kun de største hold deltager. Vi vil gerne have flere titler med hjem, men vi er også meget ydmyg over for de udfordringer, vi står over for.

- Vi har nået nogle delmål, men vi skal stadig blive endnu bedre. Tre finaler i træk er selvfølgelig flot, men vi skal bevise, at vi også kan tage det sidste skridt, ikke bare én, men flere gange, siger han.

Læs også Københavnske Astralis vinder stor turnering med kæmpe pengesum

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik