Tre kokke og to tjenere fra København er blandt finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2018.
Søndag klarede tre kokke fra hovedstaden skærene, da 15 finalister blev skåret ned til 10. Det var Kasper Correll Larsen, Restaurant Uformel, Marc Foged Stockmarr, God Smag og Nikolaj Schmidt Skadborg fra Det Danske Kokkelandshold.
Det skriver Horesta i en pressemeddelelse.
På fire timer skulle kokkene lave en forret og en hovedret ud fra en råvarekurv, de fik udleveret. De skulle lave en kold forret med dansk kronhjort og en hovedret med stegt skærising og hummer.
Finalister: Årets Kok 2018
Fra 14 til fem
Mens kokkene var i køkkenet, skulle 14 semifinalister i tjenerkonkurrencen dyste om fem pladser i finalen.
Tjenerne skulle bevise deres talenter i flambering, tranchering, teori, mixologi, sætte vine til menuer, vinidentifikation og servietfoldning.
Her klarede to tjenere fra København sig videre. Det var Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B og
Nicolai Martens, Restaurant Kong Hans Kælder.
Finalisterne skal dyste om titlerne under FoodExpro-messen i Herning næste år.
Finalister: Årets tjener 2018
Årets Kok og Årets Tjener bliver arrangeret i et samarbejde mellem HORESTA og 3F.
Finalen bliver afholdt d. 18. marts 2018.