Sne (måske) på vej: Hovedstaden melder alt klar

Vinteren venter muligvis lige rundt om hjørnet - i hovedstaden er vinterbekæmpelsesmaskinerne gjort klar

Kom bare an, Kong Vinter. Sådan lyder det fra Københavns Kommune, der i dag har meldt klar til kamp mod vinterens fortrædeligheder. Og det kan ikke være mere aktuelt - vejrudsigterne har i flere dage peget på, at vi i denne uge kan få det første strejf af vinter med både frost og snefald.

Københavns Kommunes Vintertjeneste har ikke mindre end 250 medarbejdere, der kan sættes ind mod snemasser  og glatte veje. Men de skal også fordele sig over 745 kilometer vej og 589 kilometer cykelsti. Ifølge kommunen er det de store, trafikerede veje og cykelstierne, der har højest prioritet - derefter kommer de mindre veje. Så når sneen falder, så kommer rydningen altså til at ske i  den rækkefølge.

Vintertjenesten overvåger vejrsituationen i døgndrift, og det har de gjort siden midten af oktober. Og en stor del af opgaven handler om at salte præventivt, hvis der er noget, der tyder på udsigt til glatte veje.

Nye traktorer

-Saltning og snerydning har meget stor betydning for, at byen er sikker at færdes i. Vi arbejder hver sæson på at forbedre vurderingen af data fra vejrprognoserne og vores ti målestationer for at undgå situationer med glatte veje. I år har vi desuden opmandet med otte nye traktorer, der bliver sat ind på de mest trafikerede cykelstier ved snefald, og vi har indledt et tættere samarbejde med Trafiktårnet, så trafikradioen på P4 hurtigere kan komme med meldinger om vintertrafikken i København. På den måde ved folk, hvad de skal forberede sig på, før de kører hjemmefra,” fortæller enhedschef Torbjörn Haggquist fra Vintertjenesten.

Fakta: Københavns Vintertjeneste

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere